rv balijhoeve 10Stadsboerderij De Balijhoeve bestaat vijfentwintig jaar en viert dat dit weekend met een groot feest. Zaterdag 6 en zondag 7 oktober is er, van 13.00 tot 16.00 uur, een feestelijk programma met leuke activiteiten voor jong en oud.

 

Stichting Vrienden van de Balijhoeve en de nieuwe organisaties die gebruik gaan maken van De Balijhoeve zoals Gemiva SVG Groep en De Drie Ballonnen zijn van de partij. Gemeente Zoetermeer geeft om 14.30 uur een presentatie van het ontwerp van de nieuwe Balijhoeve.. Iedereen die de presentatie wilt bijwonen, kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Presentatie De Balijhoeve.

 

Activiteiten zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Bezoekers kunnen zaterdag en zondag een kijkje nemen bij de tentoonstelling ‘25 jaar stadsboerderij De Balijhoeve’. De boerderij is gebouwd in 1992 als ‘Stadsboerderij 2000’ op het voormalig terrein van de Floriade. Na de Floriade werd boerderij aan de gemeente Zoetermeer overgedragen. Op 1 oktober 1993 werd de boerderij officieel heropend en kreeg het de naam ‘De Balijhoeve’, genoemd naar het aangrenzend bosgebied De Balij.

Kinderen kunnen gratis meedoen met oud-Hollandse spelletjes zoals steltlopen, boerengolf, hoefijzer werpen, klompgooien, zich laten schminken, een speurtocht volgen langs Oud-Hollandse huisdieren en omdat het 4 oktober dierendag was kunnen ze een groentebuffet aan de dieren geven. De vrijwilligers bakken tegen een kleine vergoeding poffertjes en muziekband ‘High Fun’ maakt het feest compleet.

Meer informatie over het feestprogramma op www.stadsboerderijen.org  
Stadsboerderij De Balijhoeve, Kurkhout 100, in wijk Rokkeveen. Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

-advertenties-

-goede doel-