20180920 132660Naar nu blijkt is het Ganesha Vredesfestival geannuleerd wegens bedreigingen en daarmee een mogelijk gevaar voor deelnemers en publiek. Vrijdagavond maakte burgemeester Aptroot na de ondertekening van het Handvest voor Compassie bekend dat de dreiging te groot was om het festival door te laten gaan.

Burgemeester Aptroot betreurt dat een enkeling nu zoveel invloed heeft op dit evenement waar velen naar uitzagen. "Ik had liever meer politie en beveiliging ingezet om dit door te laten gaan, maar omdat we pas in heel laat stadium op de hoogte werden gesteld van de bedreiging, was er geen tijd meer. Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen voor de openbare veiligheid". 

Vrijdagmiddag werd het festival al afgelast door de organisatie, in eerste instantie werd als reden genoemd dat de benodigde vergunningen niet rond kwamen. Later meldde de Ganesha organisatie op social media dat het verwachte slechte weer de oorzaak voor annulering was.

Ook het ILOZ, Interlevensbeschouwelijk overleg Zoetermeer, werd verrast door de berichten over bedreiging. Flip Bakker, ILOZ: "Het is moeilijk om nu de ernst van de dreiging in te schatten. Wij hopen dat dit een storm in een glas water blijkt. We hebben er het beste van gemaakt en zijn met ondermeer de politieke fracties die dit manifest steunen zaterdagmiddag bijeen gekomen in horecagelegenheid  'Vrienden van de Burgemeester'. Daar hebben verschillende fracties het Manifest voor Compassie ondertekend en zo hun steun uitgesproken."

De gemeente meldt dat de zaak nu in onderzoek is bij de politie en het OM. De woordvoerder van de gemeente kon niet melden om wat voor een bedreiging het precies gaat, dit moet uit het onderzoek duidelijk worden.

Foto: Flip Bakker tijdens het Vrede-Gala

 

-advertenties-

-goede doel-