Morgen voert het basisonderwijs opnieuw actie voor een betere cao, de leraren willen onder andere meer salaris en een lagere werkdruk. In Zoetermeer zal ongeveer de helft van de basisscholen woensdag 12 september dicht blijven, op een aantal andere scholen zijn er alternatieve acties.

testIn Zoetermeer krijgen leraren die staken niet uitbetaald, zowel de OPOZ als Unicoz vinden dat 'staking een goed recht is, maar dit willen we niet gaan belonen'. Het bestuur van de OPOZ wil het stakingsmiddel alleen in een 'uiterste situatie' inzetten. Ed Spruijt, bestuur OPOZ: "Ik begrijp heel goed dat de sector aandacht vraagt voor hun situatie, maar na de eerdere acties en stakingsdagen is er al heel wat verbeterd. Er is meer geld beschikbaar gekomen voor salarissen en ook voor het verlagen van de werkdruk. Wij zouden dan liever zien dat gekozen wordt voor andere acties. Met staken bereik je natuurlijk niet alleen de minister, maar bezorg je ook heel wat ouders een probleem".

Een alternatieve actie is bijvoorbeeld het inzetten van leerlingen uit groep 8 om les te geven aan de onderbouw, extra lange speelpauzes of projecten met de kinderen. Onder andere de Meester Verwersschool, de Buut en de Baanbreker kiezen in Zoetermeer voor alternatieve acties.

In Zoetermeer kunnen de kinderen vaak extra terecht bij de kinderopvang, maar ook bij bijvoorbeeld het CKC, die een speciale editie organiseren van 'Open Lab Junior! Speciaal' voor kinderen (6-12 jaar). Kinderen kunnen hier knutselen, een kunstwerk maken van gerecycled materiaal en foto’s maken voor een green screen. 

 

-advertenties-

-goede doel-