UITfestival ZoetermeerHet UITfestival Zoetermeer opent zaterdag 15 september het culturele seizoen. Dit weekend zijn er in het Stadshart gratis evenementen te bezoeken in het Stadstheater en op het Cadenzaplein. Zowel amateurverenigingen als professionals zullen gedurende het seizoen optreden in Zoetermeer.

Bezoek in het Stadstheater overdag gratis previews van onder andere cabaretière Soundos (bekend van Comedy Central en Expeditie Robinson), Steven Brunswijk (bekend van theater en tv, deelnemer aan het nieuwste seizoen Expeditie Robinson) en Maame Joses (bekend van The Voice of Holland). Niet alleen plaatselijke amateurverenigingen treden op. Dertien professionele artiesten treden later in het seizoen op in Zoetermeer.

Op zaterdagavond staan op het podium op het Cadenzaplein o.a. Tommie Christiaan (bekend van diverse grote musicals zoals On Your Feet! en The Passion, de swingende dames van The Bluebettes en als afsluiter de groep Symfo Classics de avond af met een spetterend optreden. Later dit jaar (29 december) staat Symfo Classics in Cultuurpodium De Boerderij met de show ‘The Best of Symphonic Rock’.

Het UITfestival Zoetermeer (voorheen Festival Cultuur Lokaal) wordt georganiseerd door Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, het Stadstheater, Stichting De Stadsamateurs, CKC & partners en Cultuurpodium Boerderij. Het festival wordt ondersteund door de Gemeente Zoetermeer en Fonds 1818. Kijk voor het totale programma op www.uitfestivalzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-