DSC00497Voor wie graag eens een kijkje wilde nemen in het gebouw, heeft Reakt Zoetermeer afgelopen donderdag de deuren geopend voor het publiek. Naomi van Nuland, medewerker Reakt: "Wij bieden mensen structuur, een manier om hun dag in te vullen en bezig te zijn. Zo kan men werken aan herstel".

Reakt Zoetermeer biedt ondersteuning en herstel aan mensen met psychische, psychiatrische, psychosociale en/of verslavingsproblematiek. Men gaat hierbij uit van de kracht en kunde van de individuele mens om zijn leven weer op orde te krijgen. Reakt wil aansluiten bij de wensen en doelen van de cliënt en er aan bijdragen dat hij of zij de ondersteuning krijgt die op dat moment nodig is.

DSC00499  DSC00501 

Dit kunnen onder andere activiteiten, cursussen, bemiddeling, en arbeidsmatige dagbesteding zijn. Arbeidsmatige dagbesteding kan de fietsenwerkplaats zijn, zorgboerderij, productiewerk of werk in de kantine/keuken. Daarnaast zijn er veel activiteiten te doen met een ontspannen karakter, zoals klaverjassen en wandelen. Er wordt ook aan zwemmen en sporttoernooien gedaan. 

Op de Open dag konden bezoekers een kijkje nemen bij de verschillende groepen, cliënten en begeleiding lieten enthousiast het gebouw en de activiteiten zien.

 

Tekst en foto's: Jeroen Stahlecker

-advertenties-

-goede doel-