PP turnsters NK 2018Op de Nederlandse kampioenschappen turnen in Ahoy Rotterdam, de 'Dutch Gymnastics: the finals', heeft Pro Patria zichzelf op de kaart gezet in het Nederlands topturnen. Meerdere leden van de vereniging wisten een kampioenschap op hun naam te zetten.


Met ruim 2 punten verschil werd Nashaira Emanuelson Nederlands kampioen in haar leeftijdscategorie (Pupil 2). Zij prolongeerde hiermee haar titel op het hoogste niveau, nadat zij vorig jaar ook al met de titel naar huis ging. Rebecca Scheffer en Isabella Strang turnden tevens in deze meerkampfinale strakke oefeningen, waarmee zij een visitekaartje voor de Zoetermeerse club afgaven. Ook Marrylinn Hendriks en Winema Olaria, die in een leeftijdscategorie ouder uitkomen, wisten zich te plaatsen voor de meerkampfinale en eindigden daar respectievelijk als 5e en 8e van Nederland.

Direct na deze wedstrijd snelden de trainers zich naar het sportpaleis voor de wedstrijd van Megan van Puffelen (junior eredivisie). Na een val aan het begin van haar balkoefening, maakte zij haar oefening sterk af. En niet voor niets: zij plaatste zich hiermee voor een toestelfinale op dit toestel. Ook op vloer ging het naar behoren: de eerstejaars junior plaatste zich ook daar voor een finale.

Laat op de dag sloot Marisa Koedoot (senior eredivisie) af met oefeningen op de toestellen brug en balk. In verband met herstel van een blessure turnde zij geen volledige meerkamp. Marisa heeft laten zien waar turnen op niveau over gaat: doorzetten, vallen en opstaan.

 

Ook op de tweede dag Nederlandse kampioenschappen oogstte de A-lijn van Pro Patria turnen dames weer successen. In alle vroegte stonden de N1-turnsters klaar voor hun toestelfinales. Nashaira Emanuelson, die op dag één al tot Nederlands kampioen gekroond werd, mocht hier deze dag de titel op sprong en balk aan toevoegen. Daarnaast won zij ook nog eens het zilver op brug. Ook de Nederlands kampioen op sprong in de jeugd 1 komt van Pro Patria: Marrylinn Hendriks werd knap eerste met een huizenhoge Yourchenko. Rebecca Scheffer turnde een moeilijke brugoefening keurig uit naar een bronzen medaille. Winema Olaria liet een prachtige vloeroefening zien met alles erop en eraan. Met een vierde plaats viel zij net buiten het podium.

Aansluitend was Megan van Puffelen te vinden in het sportpaleis van Ahoy voor haar finales op de toestellen balk en vloer, waar zij zich een dag eerder voor had geplaatst. Op balk liet de junior eredivisie van Pro Patria een knappe oefening zien en met knap resultaat: zij legde beslag op de zilveren medaille. Direct hierna liet zij ook een schitterende vloeroefening zien, waarmee zij 5e van Nederland werd.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-