3. Alles verzamelenA Break 4 Kids heeft ook dit jaar weer 145 welkomsttasjes ingepakt. Dit zijn tasjes die de kinderen krijgen als zij nieuw in een opvanghuis komen wonen. De tasjes worden door vrijwilligers van de stichting ingepakt.

Er worden in juni ieder jaar zogenaamde welkomsttasjes gemaakt. Een hart onder de riem steken bij kinderen die uit eigen huis worden getrokken omdat het thuis niet meer gaat. Het kan gaan om mishandeling, misbruik, verwaarlozing of door een vechtscheiding. Een jong kind kan nog wel eens in een pleeggezin/gastgezin terecht, maar vanaf 12 jaar is het een probleem. Het lukt een grote grote groep kinderen niet om in een warm en liefdevol nest te kunnen worden opgenomen, zodat zij dus in opvanghuizen terecht komen.

Het is fijn om te horen van de begeleiders dat de kinderen vaak een glimlach op hun snoet krijgen als ze een vrolijk tasje met benodigdheden zoals handdoeken, shampoo, douchegel, geurtje en nog veel meer zien staan op hun bed in hun lege nieuwe kamer.

2. Eerst koffie met koek  4. 64 tasjes voor de jongens 

A Break 4 Kids is ook alweer druk doende om maar liefst 3 zomeruitstapjes te organiseren. Duinrell, een stranddag en survival staan op de agenda. Maar natuurlijk... gaan ze onverminderd door met het sparen van verzorgingsproducten en handdoeken, want met de Kerst krijgen alle kids een goed gevulde tas met allerlei verzorgingsproducten en leuke gadgets!!

Wilt u meehelpen? Er zijn nog vrijwilligers nodig die make up setjes en leuke pakketjes voor de jongens willen maken. U kunt dit zien op de vacaturebank van de gemeente Noordwijkerhout of kijkt u op de website www.abreak4kids.nl  of anders via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  U kunt ook bellen op 0252-341164.

-advertenties-

-goede doel-