oudefilmcameraOp het youtube kanaal heeft Zoetermeer Actief een aantal filmpjes die leuk zijn om even terug te kijken. Daarom in dit item 'Terug-kijken' zomaar een paar filmpjes die nog actueel zijn of juist achterhaald. Vandaag zien we om naar: De strijd tegen de blauwalg in het Noord Aa.

In december 2015 brachten de gemeente Zoetermeer en het bedrijf LG Sonic het nieuws naar buiten dat zij de strijd aan gingen met de blauwalg in de Noord Aa-plas. Toen al zei de directeur van LG Sonic dat het water nooit helemaal vrij kon zijn van blauwalg. De strijd houdt aan, want ook in de zomer van 2017 verpestte de alg weer veel zwemplezier. Bij het kinderstrand kwam de eerste alg opzetten en niet lang daarna werd er een waarschuwing gegeven voor blauwalg in de hele plas.

LG Sonic laat weten: "De waarschuwing is op dit moment alleen voor de Speelvijver. Ondanks dat deze in verbinding staat met de Zoetermeerse plas, kan hier geen ultrasoon geluid komen en is er hier dus al snel een verhoogde kans op blauwalg. Dit geeft dan een waarschuwing.

Echter, onze systemen voorkomen de blauwalgen groei in het meer maar kunnen niet altijd voorkomen dat een waarschuwing afgegeven wordt. Dit is ook omdat algen al snel door wind en waterstroom naar het strand geduwd worden, als er op dat moment een monster wordt genomen door Rijkswaterstaat kan er dan een waarschuwing ontstaan, terwijl in de rest van de plas de algenconcentratie misschien helemaal niet zo hoog is".

 

 

 

Lees meer: eind-aan-blauwalg

 

 

Wordt lid van ons Youtube kanaal en blijft op de hoogte van het laatste nieuws: youtube.com/zoetermeeractief

-advertenties-

-goede doel-