buitenbad_mei23De gemeente Zoetermeer heeft, na de verkoop van het Keerpunt, een overeenkomst gesloten met de kopers, Sweet Lake Wellness, dat het buitenbad elk jaar open zal gaan. Bert Dijkhuizen, de beheerder van het buitenbad, zegt echter dat het bad door de verbouwing niet open kán.


Volgens de gemeente gaat het buitenbad, conform de afspraken met Sweet Lake Wellness, volgende week open voor een periode van acht weken.
Bert verzorgt al jaren de openstelling van het buitenbad en zorgt daarbij ook elk jaar voor de badmeesters en overig personeel. Bert: “Ik weet van niets! Als ik zie hoe het er nu uit ziet kan ik me niet voorstellen dat het opengaat. Ik ben dit jaar niet gevraagd en als ze het wel vragen doe ik het ook niet. De afgelopen jaren liep het ook niet echt heel hard.”

 

Afspraken buitenbad

Bij de verkoop van Het Keerpunt werd vastgelegd in de erfpachtovereenkomst dat elk jaar het buitenbad voor een periode van 8 weken opengesteld zou moeten worden. In ruil voor de belofte dat de verplichting om 8 weken in de zomer open te gaan zou vervallen bij de komst van het nieuwe zwembad, heeft Sweet Lake Wellness in 2021 de toegangsprijzen voor het buiten zwemmen aangepast. Betaalden zwemmers eerst nog €10,- voor een toegangskaartje, vanaf de zomer van 2021 werd dit €6,-.
Bert Dijkhuizen: “Maar het bad moet dan natuurlijk wel veilig open kunnen! Met alle verbouwingen nu zie ik dat niet gebeuren!” De verbouwing van Sweet Lake Wellness is dit jaar eindelijk begonnen. Overal op het terrein wordt gewerkt en ook rond de bestaande buitenbaden wordt gebouwd. Op wat vorig jaar de ligweide was voor de badgasten liggen hoge bergen zand.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-