Salon Beeldende Kunst 2018 prijswinnaars

De expositie ‘Salon Beeldende Kunst 2018’ werd afgelopen vrijdag geopend door wethouder Paalvast. Diverse kunstwerken van cursisten zijn te bewonderen in de vernieuwde kunstgalerie van CKC & partners. Het publiek mocht stemmen uitbrengen op twee kunstwerken.

 

Er zijn voor twee categorieën prijzen uitgereikt; één prijs voor een schilderij, textielwerk of foto en één prijs voor ruimtelijk werk van steen, glas, keramiek of brons. Anneke Augustinus won de publieksprijs in de Categorie 3-dimensionaal: beeldhouwwerk in steen (albast), het werk ‘Op de fiets’ van Nelleke Jansen won in Categorie 2-dimensionaal: textielschilderij.

Naast deze prijzen hebben twee kunstenaars een eervolle vermelding ontvangen. In de categorie 3-dimensionaal van keramiek gingen deze vermeldingen naar ‘Rondingen/drieluik’ van Liesbeth Hensels en ‘Elf’ van Marja Spijker.

De Salon Beeldende Kunst 2018 vond voor het eerst na de verbouwing in de nieuwe kunstgalerie plaats en werd muzikaal omlijst door Berthilde Mulder op piano. De kunstwerken zijn t/m 13 juli te bewonderen in de speciaal ontworpen expositiekasten. Deze kasten zijn geïnspireerd op de negentiende-eeuwse Salon, waar kunstwerken boven en tegen elkaar aan geplakt worden getoond. De kunstgalerie is gratis te bezoeken tijdens openingsuren van CKC & partners.

-advertenties-

-goede doel-