Dave en Anoek grDave Heemskerk en dochter Anoek, met haar moeder als begeleider, starten de komende editie van de Vierdaagse van Nijmegen namens het Vfonds voor Vrede. Naast Vfonds voor Vrede lopen vader en de dochter-moedercombinatie om geld in te zamelen voor een ‘eigen’ goed doel.

Anoek en haar moeder lopen voor de Dierenambulance Den Haag en omstreken, deze ambulance haalt ook dieren in Zoetermeer op, of verzorgt deze ter plekke. Anoek: “Ik wil heel graag voor de dieren in actie komen en helpen. De dierenambulance doet dat werk. Ik ben een enorme dierenliefhebber en heb ook zelf dieren geholpen door de Dierenambulance Den Haag te bellen.”
De 12-jaar oude Anoek uit Oosterheem gaat voor de eerste keer de Vierdaagse lopen, sterker nog ‘tot begin dit jaar had ze nog nooit verder gelopen dan een paar kilometer’, aldus haar vader. Maar de familie heeft zich goed voorbereid en zit inmiddels op de trainingen al op 20 kilometer.

Anoek en haar moeder lopen samen in het #Vteam de 30 kilometer. Het #Vteam bestaat uit 100 kinderen die lopen voor Vriendschap, vrede en veiligheid. Onderweg vloggen en instagrammen ze om te laten zien wat ze bezighoudt en beleven. Tijdens de trainingen leren de kinderen elkaar kennen en maken ze bijzondere dingen mee. Zo bezochten ze als VIP de Landmachtdagen en waren ze VIP bij de Dodenherdenking in Madurodam.
Vader Dave heeft twee maal gelopen voor Hartstichting en liep vorig jaar ook al voor Vfonds voor Vrede. Dat doet hij ook dit jaar weer. Daarnaast wil hij geld ophalen voor de bestrijding van de Ziekte van Lyme bij een collega. Deze collega Cedric heeft ernstig Lyme en ondervindt er dagelijks de gevolgen van: geen conditie, altijd pijn en moe. Cedrics’ lichaam takelt af en het enige dat nog kan helpen is een dure behandeling in het buitenland – die hij zelf moet betalen. ,,Ik gun hem van harte die behandeling, omdat ik zie wat de ziekte met hem doet. Cedric is een fijne collega met een jong gezin. 30.000 euro is een boel geld dus met mijn sponsoractie wil ik hem helpen”, zegt Dave.

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan één van de goede doelen is natuurlijk welkom. Meer informatie of meedoen: www.daveheemskerk.nl/sponsoren

-advertenties-

-goede doel-