Zoetermeer Actief Column Ingeborg ter Laak VERSIE 1De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, op 21 maart mogen we naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar de verkiezingen plaatsen we columns van verschillende partijen in de stad, om helemaal in de stemming te komen! Vandaag de column van Ingeborg ter Laak, CDA.

Prioriteiten

Als ik achter mijn computer zit werk ik vaak het beste door wat dingen tegelijk te doen. Je schrijft een stuk, reageert op een mailtje en kijkt tussendoor nog even naar het nieuws. Met nog maar een paar dagen te gaan tot de verkiezingen, is er geen ontkomen aan politieke nieuwtjes. Mijn telefoon gaat voortdurend, mijn mailbox stroomt vol en op straat word ik aangesproken door mensen met een vraag of opmerking. Druk? Nee, juist leuk!  Maar soms ook confronterend. Want geregeld kom ik mensen tegen met een hele terechte vraag of frustratie waar ze vanuit de politiek maar geen antwoord op krijgen. Meestal omdat een het geen prioriteit heeft. Precies dat laatste is wat er mis gaat in Zoetermeer.

Onze inwoners vroegen in de afgelopen jaren om meer veiligheid. Dit college antwoordde met het binnenhalen van 2 casino’s. Onze inwoners vroegen om aandacht voor hun vereniging of meer zekerheid van zorg. Dit college antwoordde met het luchtkasteel van de HOM. Maar politiek is niet én-én. Als je bij de kassa van de supermarkt staat, kun je je euro ook maar 1 keer uitgeven. Tijdens mijn koffiebezoeken zie ik de schade. Dan denk ik aan de soos voor ouderen op het Morapad, waar geen geld meer voor was. Dan denk ik aan de mensen van de bridgeclub, die al tijden problemen hebben met normale huisvesting. Dan denk ik aan de mensen van vliegclub ZLC, waar volgens de gemeente helemaal nergens in Zoetermeer een veldje voor zou bestaan. Het zijn voorbeelden van een stadsbestuur dat geen aandacht heeft voor alledaagse problemen, maar  prioriteit geeft aan prestigeprojecten.

Het CDA wil dat de zorgen en belangen van gewone mensen wel weer bovenaan komen te staan.

Ingeborg ter Laak
Lijsttrekker CDA Zoetermeer

 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 hebben wij de partijen voor u op een rij gezet. U vindt het complete overzicht hier: Gemeente-verkiezingen-2018 

-advertenties-

-goede doel-