De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, op 21 maart mogen we naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar de verkiezingen plaatsen we columns van verschillende partijen in de stad, om helemaal in de stemming te komen! Vandaag de column van Tim van Putten, Zoetermeer Vooruit.

Samen met Zoetermeer vooruit

Tim2Zoetermeer Vooruit is een partij waar lokaal belang en de wens van de inwoner echt voorop staat. Geen landelijke richtlijnen of kaders waar zij aan verbonden zijn. En ook de denkwijze die aansluit op mijn eigen idealen. De blik dat het anders kan in Zoetermeer, minder kijken naar de 'regeltjes' en meer uitgaan van de mens. 

De afgelopen paar maanden heb ik gemerkt dat het niet alleen woorden zijn. 'Omdat het anders kan' wordt echt in de praktijk gebracht. Dit zie ik bijvoorbeeld terug in raadsvergaderingen, waar Zoetermeer Vooruit niet bang is om de 'minder populaire' mening te vertegenwoordigen, ook al zijn ze de enige partij. 

De uitgangspunten voor de verkiezingstijd vind ik persoonlijk erg prettig. Waar we het net iets anders oppakken dan de meeste partijen. In plaats van  langs de deuren gaan kiezen wij bijvoorbeeld vaak voor de 'digitale weg', met satirische filmpjes op YouTube en Facebook. En in plaats van flyeren en vertellen wat we willen doen vinden wij het leuk om ook echt iets te doen voor de inwoners van Zoetermeer. De simpele dingen als mensen helpen met het inpakken van hun boodschappen en soep inschenken bij een concert van het mannenkoor. De kleine gebaren waarmee je laat zien dat het anders kan. Dat is voor mij belangrijk. Daarbij is het helemaal leuk om ook vanuit de stad positieve reacties terug te krijgen. Laatst toen wij ’s ochtends door te stad liepen werden we aangesproken met de opmerking: “Goh, wat zijn jullie actief”. Dat is als partij en als kandidaat-raadslid hartstikke leuk om te horen. Alleen maar fijn wanneer Zoetermeerders de inzet waarderen. Dit is natuurlijk een voorbeeld, maar eerlijk gezegd ben ik enigszins verrast hoe enthousiast mensen reageren op onze inzet tijdens de campagne. Hierdoor ga ik met veel vertrouwen de verkiezingsperiode tegemoet. Omdat het anders kan, samen met Zoetermeer Vooruit gaan.

 

Tim van Putten, 25 jaar oud en kandidaat-raadslid bij Zoetermeer Vooruit. Geboren en getogen in Zoetermeer, opgegroeid in Seghwaert en tegenwoordig woonachtig in het centrum. In het dagelijks leven werkzaam bij het UWV in Amsterdam.

 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 hebben wij de partijen voor u op een rij gezet. U vindt het complete overzicht hier: Gemeente-verkiezingen-2018 

-advertenties-

-goede doel-