De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, op 21 maart mogen we naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar de verkiezingen plaatsen we columns van verschillende partijen in de stad, om helemaal in de stemming te komen! Vandaag de column van Walter van Steenis, GroenLinks.

Het is heerlijk wonen in Zoetermeer en dat wil ik graag zo houden

walter van steenisSinds 30 jaar woon ik Zoetermeer, ondertussen met vrouw en drie kinderen en hebben we ervaren dat het als gezin, hier prima wonen is. Zoetermeer is een fijne stad voor gezinnen en meer dan de helft van de huishoudens in Zoetermeer zijn dan ook gezinnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot aantal van de inwoners die ik in de afgelopen maanden gesproken heb, onder andere bij de huis-aan-huis acties, het over het algemeen plezierig wonen vindt in Zoetermeer.

Wat maakt het dan zo aantrekkelijk? Er is een ruime keuze aan scholen, sportclubs en andere culturele activiteiten. Zoetermeer aan de rand van Het Groene Hart, een oase van groen midden in de Randstad. Zoetermeer zelf biedt veel werkgelegenheid en ligt ook op korte afstand van de vier grote steden. Wij vinden dat we hier mooi wonen, met (nog) voldoende afwisseling tussen groen en bebouwing, fijne veilige fietspaden en genoeg gelegenheid om te recreƫren. We hebben in de afgelopen jaren genoten van het Stadstheater, maar ook van het amateurtoneel. Van de muziekpresentaties in het CKC en verschillende activiteiten zoals muziek op het water en Cultuur Lokaal. We hebben verschillende sporten beoefend en zijn van verschillende verenigingen lid (geweest). Mijn eerste kennismaking was destijds met badminton in een van de sportzalen die de gemeente heeft. Toch is het de vraag, zullen mijn kinderen ook in Zoetermeer blijven wonen?

Om in de toekomst een aantrekkelijke stad te blijven is het belangrijk dat Zoetermeer voldoende werkgelegenheid heeft en goede verbindingen met de omliggende steden. Dat ligt voor de hand, net als voldoende betaalbare woningen voor starters en, om ook aantrekkelijk te blijven voor jonge gezinnen, voldoende doorgroeimogelijkheden. Wat we niet mogen vergeten is dat naast werk en wonen er ook ruimte moet zijn voor ontspanning en dat er al een rijk aanbod aan sport, kunst en cultuur is. In de toekomst zal het aantal inwoners stijgen, waarbij de behoefte aan ruimte (fysiek en financieel) ook groter zal worden. Voor de toekomst is het van groot belang een aantrekkelijke stad te blijven. Voor mij hoort daar bij dat er voldoende ruimte voor sport, kunst en cultuur zal zijn, zodat ook de volgende generaties daarvan kunnen genieten, naast hun opleiding of werk.

Dat dit niet vanzelf voor altijd zo blijft blijkt wel uit de sluiting van Het Keerpunt, het zwembad waar ik zelf nog enkele jaren zwemles heb gegeven. GroenLinks was tegen de sluiting van Het Keerpunt, want wij vinden het belangrijk dat ieder kind een zwemdiploma heeft en dat er in de gemeente ook recreatief gezwommen kan worden. In de vele gesprekken die ik in de afgelopen maanden heb gevoerd met onze leden en tijdens de huis-aan-huis acties in verschillende wijken, hoor ik naast tevredenheid ook zorgen. Hoe kan het bijvoorbeeld dat er geen ruimte beschikbaar is voor een zangkoor? Die wijken nu uit naar een van de dorpen om ons heen. De echte schaatsers geven de voorkeur aan de 400 meter baan in Den Haag. GroenLinks is voor een sterke cultuursector, met voldoende ruimte en voor iedereen toegankelijk, ook vanaf jonge leeftijd. Lees ook het complete verkiezingsprogramma Groene Verandering van GroenLinks Zoetermeer.

Heeft u een vraag of voorbeeld, ik hoor het graag van u. Mail uw vraag of opmerking naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Walter van Steenis
Kandidaat raadslid
#5 lijst GroenLinks

 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 hebben wij de partijen voor u op een rij gezet. U vindt het complete overzicht hier: Gemeente-verkiezingen-2018 

-advertenties-

-goede doel-