20170915 111417

van links naar rechts: Albert Heijn medewerkster Nicol en Speelgoedbank vrijwilligers Jonna, Teun, Gerdien en Ingrid

De Speelgoedbank Meerzicht houdt een grote actie bij de Albert Heijn Meerzicht. Klanten kunnen oud speelgoed inleveren, speelgoed dat toch maar ongebruikt in de kast staat krijgt zo een nieuw leven. Kinderen mogen grabbelen in de grote grabbelton en iets leuks uitzoeken.

De actie duurt nog tot en met zaterdag. Vrijwilligers van de Speelgoedbank geven graag uitleg. Je kunt lid worden van de Speelgoedbank als je een minima inkomen hebt, bijvoorbeeld als je een Zoetermeerpas hebt. Mensen die lid zijn kunnen elke maand kosteloos een nieuw stuk speelgoed uitzoeken voor hun kinderen.

De Speelgoedbank wordt geleid door vrijwilligers, die het binnengekomen speelgoed nakijken en sorteren. Alle stukjes van een puzzel of spel worden nageteld, zodat al het speelgoed dat weg gegeven wordt 100% klopt. Maar als er eens een klein onderdeel ontbreekt springt vrijwilliger Teun in. Met zijn eigen 3D printer ontwerpt en print hij een nieuw onderdeel voor de puzzel of treinbaan, zodat het speelgoed weer jarenlang mee kan. Teun: "Ik vind het fijn dat ik zo iets nuttigs kan printen met de 3D printer, dat doe ik graag!"

De vrijwilligers zijn nog hard op zoek naar een sponsor voor de batterijen van het speelgoed. "Steeds meer speelgoed werkt op batterijen, het zou heel leuk zijn als we die erbij konden geven", leggen de vrijwilligers uit.

20170915 111408  20170915 111409 

Speelgoed welkom

Al het speelgoed is welkom, al is het iets kleins. "Van een aantal kleine boekjes en wat schoolspulletjes kunnen we weer een leuk knutselpakket maken voorde kinderen!" vertelt vrijwilligster Jonna, "Het is gewoon ontroerend om die stralende koppies te zien als de kinderen bij ons iets moois mogen uitzoeken, daar doe je het voor!".

Zaterdag kan het speelgoed nog ingeleverd worden bij de Albert Heijn Meerzicht, die graag meewerkt aan de actie. Vanaf volgende week bent u ook weer van harte welkom bij de Speelgoedbank zelf, bij Het Trefpunt aan het Haagsebos in Meerzicht.

-advertenties-

-goede doel-