20170701 108649

Alle Zoetermeerse politieke partijen willen weer een zwembad waar vrij kan worden gezwommen. Sinds de verkoop van 't Keerpunt is er nauwelijks zwemvermaak in de stad. Op welke manier er een zwembad moet komen, daar zal over gesproken moeten worden, maar de wil voor meer zwemwater is er.

'T Keerpunt was een stevige kostenpost voor de gemeente en in tijden van crisis drukt dat zwaar. Het zwembad werd verdeeld in twee delen. Het ene deel is het 25-meterbad en werd verkocht in oktober 2013. De eigenaar verhuurt het bad nu aan verschillende zwemscholen. Het tweede gedeelte zou een wellnesscenter worden, met sauna en baden. Dit onder de naam 'SweetLake Wellness'. Ook dit gedeelte van het bad werd verkocht. Dit was in maart 2014 . Er zouden honderd mensen aan het werk kunnen in dit 'leisure-centre'. Maar het enige wat nu opvalt aan het recreatiegedeelte van 't Keerpunt is dat het zienderogen verloedert.

De reactie van één van de huurders van het 25 meter bad is veelzeggend: "Mijn nieuwe klanten zien het gebouw en gaan dan weer weg. Zij denken dat het zwembad niet meer in gebruik is. Als ze dan toch binnen zijn, beklagen ze zich over de staat van de voorkant van het zwembad. Ruiten zijn dichtgetimmerd en het is goed te zien dat er in geen jaren onderhoud is gepleegd". 

 

 

Politiek zegt 'Ja' tegen een zwembad

Alle politieke partijen zijn inmiddels voor een zwembad met vrij zwemmen. Ook de partijen die zo voorstander waren voor verkoop van 't Keerpunt pleiten nu voor een nieuw bad. Het is dan ook geen vraag of het recreatief zwemmen weer terug moet komen, maar wel hoe. Moet het een bad worden dat financieel volledig door de gemeente gedragen wordt? Of zou een zwembad geheel financieel zelfstandig moeten zijn? Ook een combinatie van deze twee opties is mogelijk. Nu alle partijen achter een nieuw zwembad staan, zou de nieuwe gemeenteraad na de verkiezingen hiermee aan de slag kunnen. 

 

Boosheid over het niet kunnen zwemmen

Na de verkoop in 2014 zijn de protesten van Zoetermeerders steeds luider geworden. Mensen zijn boos dat ze de stad uit moeten om met hun kinderen te gaan zwemmen. Zij kunnen niet geloven dat de derde stad van Zuid-Holland geen plek biedt aan recreatief zwemmen. Veel stadsgenoten gaan naar Pijnacker of andere gemeentes waar ze wel met de hele familie kunnen gaan zwemmen. 

 

Lees ook: verkoop-keerpunt-helemaal-rond
en: keerpunt-dicht-of-toch-niet

 

-advertenties-

-goede doel-