gymworldDe bouw van de nieuwe sporthal Gymworld heeft vertraging opgelopen. Er hebben zich geen geldige inschrijvers gemeld voor de bouw van de nieuwe topsporthal in Zoetermeer. In april is de aanbestedingsronde van start gegaan, de bouw had eigenlijk al in het tweede kwartaal van dit jaar moeten starten.

Volgens de planning, die in april 2017 werd bekend gemaakt, zou Gymworld in 2018 open gaan. De Topsporthal, met een aparte trampolinehal, zou veel meer mogelijkheden bieden voor de sporters en de aansluiting met topsport verbeteren. Wethouder van Driel meldde in de raadsvergadering van 30 oktober dat er ‘geen geldige inschrijvingen waren aangemeld’ voor de bouw van Gymworld.

Bouw gaat door

De persvoorlichter van de gemeente stelt dat de bouw wel degelijk door gaat. Maar vertraging lijkt nu niet te voorkomen. Er komt een nieuwe aangepaste aanbestedingsronde en het college beraadt zich over verdere stappen. De kans is zeer klein dat er dit jaar nog begonnen kan worden met de bouw van het complex.

Bouwmarkt veranderd

Het afgelopen jaar is Nederland langzaam uit de recessie gekomen, vooral in de bouw was de aantrekkende economie goed te merken. Een jaar geleden hadden bouwbedrijven nog de grootste moeite om opdrachten te vinden, nu zijn ze hard op jacht naar personeel om aan de vraag te kunnen voldoen. Daarmee stijgen in heel Nederland de kosten voor bouwprojecten.

 

Lees hier onze eerdere artikelen over Gymworld:

Gymworld weer een stap dichterbij

Gymworld Zoetermeer in 2018 open

-advertenties-

-goede doel-