Bestuurders van Pro Patria en CGV Zoetermeer hebben samen met wethouder Mariëtte van Leeuwen (sport) maandag 10 april jl. het Programma van Eisen getekend voor de bouw van Gymworld. Met deze stap kan de gemeente Zoetermeer de bouw van de grote turnhal op korte termijn aanbesteden.

Wethouder Van Leeuwen: ”Met deze ondertekening is de realisatie van Gymworld weer een stap dichterbij gekomen. De afgelopen jaren heb ik erg mijn best gedaan om dit voor elkaar te krijgen. Daarom ben ik blij dat ik deze fase nog als wethouder kan realiseren”.

 

Amerikaweg

De turnhal Gymworld gaat gerealiseerd worden aan de Amerikaweg, waar nu een braakliggend terrein is. De naam is niet toevallig gekozen, zegt Mariëtte van Leeuwen: “De skibaan Snowworld ligt dichtbij en met de naam Gymworld geven we aan dat we op sport- en leisuregebied een wereld te bieden hebben in Zoetermeer”.

Met de realisatie van Gymworld worden 4000 sporters gefaciliteerd, het ledenaantal van Pro Patria en CGV Zoetermeer bij elkaar opgeteld. Samen met der renovatie van de Noordwesterhal en de Ballonhal betekent dit een totaal aan sportonderkomens voor 7000 Zoetermeerse binnensporters.

-advertenties-

-goede doel-