De eerste nieuwe partij voor de Zoetermeerse gemeenteraadsverkiezingen heeft zich gemeld. Directe Democratie Nederland wil op 21 maart 2018 plaats nemen in de raad. Zij willen de democratie terugbrengen zoals Thorbecke het bedoeld heeft. Op 25 oktober start de DDN hun campagne.

 

DirekteDemocratielogo

 

De DDN heeft als speerpunten in hun campagne de armoede bestrijding, vreemdelingen opvang en het veteranenbeleid. De partij wil de terugkeer van de menselijke maat in de politiek.

DirektDemocratieFlyerDe democratische gedachte van de DDN is: "Wij zijn van mening dat het democratische gehalte in Nederland en Nederlandse politiek ver te zoeken is. Scherper nog, velen van u weten niet meer wat voor rechten de burger nog heeft. Er worden teveel achterkamer beslissingen genomen waar u als burger c.q. stemmer niet meer weet wat wel en niet klopt. Zo zijn er door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) afspraken gemaakt waar de gemeentes zich aan moeten houden, omdat het zogenaamde bindende afspraken zijn. Hier wordt de kiezer gewoon buiten gelaten, en in het ongewisse gelaten. Hier gaan we ons nog over buigen en komen daar op terug. Wij roepen u op met ons mee te gaan en de transparantie en openheid in de politiek terug te brengen".

De partij is op zoek naar dertig ondersteuningsverklaringen van Zoetermeerders, zodat zij ook daadwerkelijk aan de verkiezingen mee kunnen doen. Hiervoor houden zijn op 25 oktober een informatie avond op de Ravelrode 32 om 20.00 uur. 

 

Website Direkte Democratie Nederland
Facebook DDN

Vragen aan DDN, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

-advertenties-

-goede doel-