gevangenis2Het ministerie heeft naar buiten gebracht dat de gevangenis van Zoetermeer tijdelijk gaat sluiten. Per 1 juli worden de gevangenen overgeplaatst naar Alphen aan den Rijn, waar 144 extra cellen worden gemaakt.

De medewerkers die er nu nog werken kunnen terecht in verschillende gevangenissen. Burgemeester Charlie Aptroot bracht dit nieuws gisteren ook in de raad. Hij vertelde dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen onder het personeel.

De Zoetermeerse gevangenis heeft ruimte voor 400 gevangenen, maar de laatste tijd was maar een gedeelte van de cellen in gebruik. De tijdelijke sluiting zal duren tot 31 december 2017, maar Aptroot vreest dat het nieuwe kabinet de gevangenis definitief zal sluiten. “Bij blijvende sluiting hebben wij wel zeggenschap wat er met het pand moet gaan gebeuren”.

In 2013 werd al naar buiten gebracht dat de Zoetermeerse gevangenis zou gaan sluiten per 2018. Met deze tijdelijke sluiting lijkt dit een half jaar eerder te zijn. Lees ons artikel uit 2013, Gevangenis dicht

 

-advertenties-

-goede doel-