Zoetermeer Closed House 1995 02Tussen 2014 en 2018 wil de regering verschillende gevangenissen sluiten. In 2018 zal de Zoetermeerse gevangenis ook aan de beurt zijn. Dit en andere maatregelen moeten een besparing van zeker 300 miljoen euro opleveren. Dertig huizen van bewaring sluiten is een zeer ingrijpende maatregel die veel vragen op roept.

De planning is nu:

2014: Negen locaties: Heerhugowaard Westlinge, Amsterdam Havenstraat, Almelo Niendure , Bankenbosch en Fleddervoort in Veenhuizen, Hoogeveen, vrouwengevangenis Breda, Maastricht Overmaze en Tilburg.

2015: Zeven locaties: Scheveningen, Almelo Karelskamp, Arnhem De Berg, Doetinchem De Kruisberg, Utrecht Wolvenplein, Middelburg De Nederhof en tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken.

2016: Zes locaties: Breda De Boschpoort (alias de Koepelgevangenis), Haarlem, Amsterdam Over-Amstel (alias de Bijlmerbajes), Amsterdam Tafelbergweg, tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug en tbs-kliniek 2Landen in Utrecht.

2017: Vier locaties: Zuyderbos en Amerswiel in Heerhugowaard, De Marstal in Grave en jeugdinrichting De Heuvelrug locatie Eikenstein in Zeist.

2018: Vier locaties: Zoetermeer, Hoogvliet,  en de locaties Esserheem en Norgerhaven in Veenhuizen.

Voor drie locaties in Veenhuizen (Fleddervoort, Esserheem en Norgerhaven) komt nieuwbouw in de plaats.

Bron: ANP

-advertenties-

-goede doel-