fossenBeleef 25 jaar ‘revival’ van blues, rock en meer op deze jubileum-editie van hét muziekspektakel Zoetermeer Blues! Zaterdag barst het evenement pas echt goed los met 25 bands over 4 podia verdeeld over het centrum rond de ‘Grote Dobbe’.

 

Podium Marseillepad

Op dit podium, gelegen tussen de Markt en het Nicolaasplein, zal wethouder Robin Paalvast om 13:00 het podiumprogramma openen. Vanaf 13:15 tot 14:15 zullen The Weepers het spits afbijten.

Van 14:45 tot 16:00 Big Jake & The Two-timers. Big Jake stond ongeveer 45 jaar geleden voor het eerst op de planken en heeft sindsdien bijna alle bluespodia in Nederland en Europa bespeeld.

Van 16:30 tot 18:00 Little Victor & Stackhouse... ‘Little Victor is coming to town!’ Deze kleurrijke Amerikaanse rasartiest in hart en nieren staat bekend om zijn herkenbare ‘Swamp-Tonk-sound’.

Van 18:30 tot 20:00 Lefthand Freddy. Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten. De band draait al tientallen jaren mee en is live onverslaanbaar. Een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek! Fred is een fabuleuze, virtuoze gitarist, entertainer en showman die de sterren van de hemel speelt en het festival in no time op z’n kop zet.

En van 20:30 tot 22:00 de Robbert Fossen Band. Zij spelen Chicago Blues en doen dit op een manier die al bij diverse gerenommeerde Amerikaanse blues muzikanten is opgevallen als zijnde ongekend authentiek. Maar de band schuwt echter ook de soul-getinte blues uit Memphis niet.

                                                      

Podium Nicolaasplein

zoetermeer blues 300x300Op dit podium staat van 14:15 tot 15:30 Sugar Queen & the Straight Blues Band uit de USA. Michele Denise, bekend als de Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse zangeres. Zij begon haar muzikale reis in de kerk en is opgegroeid met een sterke gospel en blues achtergrond. Samen met the Straight Blues Band brengt zij een gevarieerd optreden van de stijlen die de Blues kent.

Van 16:00 tot 17:15 de Steven Troch Band. Zanger en harmonicaspeler Steven Troch draait al sinds 1994 mee in het bluescircuit van de lage landen en is dan ook geen nieuwkomer. Deze Mechelaar behoort ‘zeker en vast’ tot de beste mondharmonicaspelers van de Benelux.

Van 17:45 tot 19:00 Big Monti Amundson. Big Monti heeft in Verenigde Staten en Europa, met zijn live-act, een grote reputatie opgebouwd. Een Amerikaanse gitarist die blues en rock and roll speelt met een stijl die vergeleken wordt met Stevie Ray Vaughan. De blues van Big Monti komt recht uit het hart en is zo echt als het maar kan.

Van 19:30 tot 21:00 Guy Verlinde & The Houserockers. Guy Verlinde komt oorspronkelijk uit Aartrijke maar ontpopte zich vanuit uitvalsbasis Gent onder de naam Lightnin’ Guy als ‘thé hardest performer in the blues’.

Van 21:30 tot 23:30 Little Roger & The Houserockers. Een 5-mans formatie die garant staat voor eerste klas Chicago blues, boogie en swingende jump blues. Met een explosieve stage-act, muzikaal teamwork en diepe liefde voor de blues, zorgen Little Roger & The Houserockers voor een top-performance op het festival.

 

Podium Dobbe-eiland

Gelegen nabij de Markt in de Grote Dobbe staat hier van 14:00 tot 15:15 de 7 Roads Blues Band. Deze Zuid-Hollandse band, die ook wel ‘7 RBB‘ wordt genoemd, bestaat uit 6 doorgewinterde muzikanten en staat voor enthousiasme en plezier in het maken van Blues en Rock muziek.

Van 15:40 tot 16:40 Tess ’n Jazz. Tess 'n Jazz speelt voornamelijk jazz-, blues- en popcovers van vroeger en nu in een eigen jasje. Zij verzorgen optredens in verschillende formaties, zoals in een intieme setting met alleen zang en gitaar, maar ook in bandformatie met drums of cajon en contrabas. Bij deze gelegenheid hebben zij enkele gastmuzikanten die mee spelen.

Van 17:10 tot 18:25 Denise Marie & The Blues Swampers. New Orleans ‘songbird’ Denise Marie brengt, samen met haar band, een mix van swampy blues ‘with a spoonful of sugar on the side’. Het repertoire bestaat uit eigen hits, gemixt met nummers die ze geleerd heeft in de 15 jaar die ze in New Orleans woonde, zoals klassiekers van Earl King en Muddy Waters.

Van 19:00 tot 20:15 Route 61. Vier zeer ervaren muzikanten vormen deze band waarin de blues met hart en ziel wordt gespeeld. Uitgangspunt is, authentieke blues in een moderne jas aangevuld met eigen werk. Met hun passie voor de blues en de ervaring van festival tot in de kleinste kroeg, staan zij garant voor een spetterend optreden.

En van 20:45 tot 22:00 Hoochie Mama. Powerblues gebaseerd op meer dan 27 jaar live ervaring en geïnspireerd door muziek van legendes als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters en John Lee Hooker... dat is wat je kan verwachten van Hoochie Mama! De kern van de band speelt al meer dan 25 jaar samen en vormt dan ook een ijzersterk team met een ongekend strakke groove.

 

CKC Talent Stage

CKC & partners faciliteert het complete aanstormend-talenten-podium op haar eigen terrein aan de Leidsewallen 80. Dit in samenwerking met de Zoetermeerse muziekscholen Guitarmate en Music-Soulhouse. De optredens zijn verdeeld in 3 blokken:

Blok 1, van 14:00 tot 16:30 wordt verzorgd door CKC & partners met Saucy Leaves. Zij spelen blues en rock. Te jong om te sterven, te oud om mee te doen met de Zoetermeerse battle of the bands. Maar dit sappige vijftal is wel oud genoeg om te rocken! Saucy Leaves! Vervolgens Overruled. Rock, bluesrock en pop overheersen het repertoire van deze band. En Bigband Jazz West. Echt een feest onder leiding van Bart Neuvel. De bigband speelt echte bigband-muziek met veel jazzy en funky grooves.

Blok 2, zal van 17:00 tot 19:30 worden ingevuld door docenten van Guitarmate. Onder leiding van Johan Nühn, zullen zij hun leerlingen muzikaal begeleiden in een steeds wisselende samenstelling. Zij brengen een zeer gevarieerd aanbod van bluesmuziek met leerlingen van 6 tot 60 jaar.

Blok 3, tussen 20:00 en 22:00 is voor MusicSoulhouse met Soqui Sense. Onder leiding van muziekdocent Don Rooks speelt Soqui Sense instrumentale boogaloo, jazz funk covers uit de jaren 60 met af en toe een uitstapje naar het heden. Het kwintet is ontstaan uit een bandcoach project onder leiding van saxofonist Hans Goemans van muziekschool Musicsoulhouse. En Mixture. Onder leiding van muziekdocent Ber van Zanen speelt Mixture met de huidige bezetting al sinds medio 2015. Geïnspireerd door muzikale helden als B.B. King en Eric Clapton en meer recent Gary Clark Jr. brengt deze band een brede selectie blues covers.

 

Zoetermeer Blues After Party’s

Na al het podiumgeweld buiten, gaat het op sommige locaties binnen nog even door tot in de late uurtjes...Zoals bij 1892 Eten & Drinken in de Dorpsstraat 74a met The Greyhounds. De bandleden groeiden op in de 60/70-er jaren en dat is herkenbaar in het repertoire. Naast nummers van Bob Dylan en CCR komen ook andere bekende artiesten/bands voorbij. Daarbij schrijven The Greyhounds ook eigen songs die goed in het repertoire passen. Een mooie mix van rock, blues, jazz en pop met nummers van The Beatles, Eric Clapton, JJ Cale, maar ook ZZ Top, Led Zeppelin, Fleedwood mac en nog veel meer! Met opzwepende riffs en uiteraard een gezellige sfeer! Bij The Old Blind Mole in de Dorpsstraat 100a met The Old Fellows (T.O.F.). T.O.F. staat voor The Old Fellows en dat zijn het. De bandleden kennen elkaar al vele jaren, maar hebben ook los van elkaar in verschillende bands gespeeld. T.O.F. staat ook voor lekkere muziek, toegespitst op de jaren ’60/’70. Eric Clapton, The Cream, Jimi Hendrix, The Stones, maar ook Joe Bonamassa komen langs in een herkenbare maar ook vaak in eigen bewerking. Bij Café Lautrec aan deLeidsewallen 44 met Crazy Mama & the Bootz. De rauwe maar warme stem van leadzangeres Crazy Mama Bianca brengt het publiek in extase! Haar voorkomen is me-teen zichtbaar en als ze haar stemgeluid inzet dan is ze ook 'daar'! Met een breed repertoire bestaande uit rock, soul en blues speelt dit akoestisch duo (zang en gitaar) vanavond in Café Lautrec! En bij Jongerenvereniging Wesp aan het Nicolaasplein 2 met The Groovetakers. Vier door de wol geverfde muzikanten brengen een supermix van down-to-earth chicago blues en texas blues, foodstomping rhythm & blues en hipshaking rock ‘n roll.

-advertenties-

-goede doel-