schrijflettersDe gemeente gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechter om de Islamitische school toch toe te moeten staan. Volgens burgemeester Aptroot zal de school nooit genoeg leerlingen kunnen trekken.

De gemeenteraad is per brief op de hoogte gesteld dat de gemeente in beroep gaat tegen het besluit dat de 'Stichting Nederlands Onderwijs en opvoeding Yunus Emre' toch een basisschool in Zoetermeer zou mogen openen. De gemeente is van mening dat de school onvoldoende basis heeft om een dergelijke school in onze stad levensvatbaar te maken. Uit onderzoek zou blijken dat de school niet genoeg leerlingen zou kunnen krijgen om te kunnen bestaan.

De minister is van mening dat de school wel voldoende basis zou hebben. Burgemeester Aptroot zegt hierover: "Wij zijn het op dit punt niet met elkaar eens en komen er pratend niet uit. En als wij in Nederland er zo niet uit komen, dan kan je je gelijk halen bij de rechter. En wij vinden dat wij gelijk hebben".

Eerder had de minister de gemeente Zoetermeer in het gelijk gesteld, maar daar maakte Yunus Emre bezwaar tegen. Dit bezwaar hebben zij gewonnen. En de gemeente gaat nu in hoger beroep.

Hiermee sleept deze zaak, die al jaren duurt, zich verder voort.

De Yunus Emre school heeft nu een afdeling in Den Haag. Zie hun Facebook.

-advertenties-

-goede doel-