schrijflettersNu het beroep dat de aanvragers van een islamitische basisschool in Zoetermeer is afgewezen komt er definitief geen basisschool op islamitische grondslag in Zoetermeer.

In januari 2014 heeft een islamitische stichting een verzoek ingediend bij de Zoetermeerse gemeenteraad tot het opnemen van een islamitische basisschool in het plan van scholen. De gemeenteraad van Zoetermeer heeft op 10 juni 2014 de aanvraag getoetst aan de regelgeving en op basis daarvan besloten deze aanvraag af te wijzen. De raad kwam tot de conclusie dat er in Zoetermeer niet voldoende belangstelling is voor deze vorm van basisonderwijs.

De stichting heeft tegen het besluit van de gemeenteraad op 18 juli 2014 administratief beroep ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Conform de formele procedure heeft de gemeente Zoetermeer daarop een verweerschrift ingediend, waarna op 28 oktober er een hoorzitting heeft plaatsgevonden bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De minister deelt de mening van de gemeenteraad en zij heeft op 20 januari de Stichting laten weten dat het administratief beroep ongegrond is.

-advertenties-

-goede doel-