bso feest 2017 KLDe basisscholen gaan landelijk staken op dinsdag 12 december. Dat betekent dat ook honderden Zoetermeerse kinderen deze dag vrij zijn en met ouders, of misschien wel opa en oma, op zoek zijn naar iets leuks om te doen. Wat is er te doen in Zoetermeer op deze dag?

Het Stadsmuseum is bijvoorbeeld open van 10 tot 16 uur, met de tentoonstelling 'Terugblikken en vooruitkijken'. Een terugblik op de voorbije jaren, maar ook alvast even een voorproefje van het nieuwe museum dat in 2018 in het nieuwe Stadsforum de deuren zal openen. Een ander Zoetermeers museum dat klaar staat om de jonge gasten te ontvangen is het pas geopende Nationaal Videogamemuseum in het Stadshart. Op de plek van de voormalige V & D is een volledige Arcade gamehal verrezen, succes gegarandeerd voor alle kinderen die van gamen houden! Bekijk hier ons artikel over de opening: Opening Nationaal Videogame Museum.

Ook bioscoop Kinepolis is een mogelijkheid om met de kinderen heen te gaan, er draaien overdag 6 kinderfilms, waaronder de nieuwe Disneyfilm Coco en de Nederlandse Dikkertje Dap.

Je kunt natuurlijk ook lekker gaan schaatsen of van de ijsglijbaan op de Winterfair! Op de Markt staat de grote tent met overdekte ijsbaan waar je heerlijk kunt schaatsen. Iets verderop, op het Dobbe-eiland, vind je de ijsglijbaan.

Zwemmen kan ook, zwembad de Driesprong is open voor vrijzwemmen waarbij iedereen welkom is.  “geen school, wel vrijzwemmen”. Het is van 10.00-14.00 in .

Een kaartje kost €4,00 voor 15 tot 64 jaar en €3,30 voor 4-14 jaar en 65+.

De Drie Ballonnen jumpt in Jump XL 

Dinsdag 12 december wordt een drukke dag voor de kinderopvang, veel ouders die zelf geen vrij kunnen krijgen, proberen een plekje op de opvang te regelen. Kinderopvang de Drie Ballonnen snapt dat de sluitingsdag van de scholen stig kan zijn voor ouders en opent daarom op deze dag bijna alle BSO-locaties. Jump XL opent in de ochtend haar deuren voor De Drie Ballonnen zodat alle kinderen er een leuke dag van kunnen maken. Vanaf de lunch gaan de kinderen weer naar de vertrouwde BSO-locatie om daar weer leuke activiteiten te doen.

 

-advertenties-

-goede doel-