Op de Halloweenavond in het Stadshart konden bezoekers alvast een voorproefje nemen en even kijken in het Nationaal Videogame Museum, maar nu gaat het museum echt open. Donderdag 30 november kunt u in het Nationaal Videogame Museum terecht voor heel veel ouderwetse videogames.

videogame museumIn de afgelopen weken zijn de medewerkers van het museum druk bezig geweest om alles klaar te maken voor de opening. Oude Arcadekasten werden weer aangesloten en getest, want in het Videogame Museum is het de bedoeling dat je niet alleen gaat kijken, maar ook meedoet met de spellen. 

Het museum richt zich specifiek op videogames, de geschiedenis hiervan en de invloed van de game-industrie op de maatschappij. 
Het museum is opgebouwd in tijdsperioden. Naast exposities zijn kamers ingericht met unieke, speelbaar gemaakte, museumstukken uit vervlogen tijden. Een historische ‘trip down memory lane’ langs de gamecultuur. In het GameLab kunnen gameontwikkelaars en gamers hun toekomstvisie tonen en delen. Het museum huisvest eveneens de grootste historische arcade van de Benelux. Tijdens het eerste pilotjaar worden steeds meer belevingen toegevoegd.
De gemeente Zoetermeer staat achter het initiatief en heeft een belangrijke rol gespeeld in het beschikbaar maken van de locatie van het museum, het voormalige V&D-pand in het Stadshart. 

De opening van het Nationaal Videogame Museum is donderdag 30 november om 16.15, na 18 uur is het museum open voor publiek.

Openingstijden:


Woensdag en donderdag: 10.00 uur tot 17.00 uur

Vrijdag 10.00 uur tot 21.00 uur

Zaterdag en zondag: 10.00 uur tot 17.00 uur

Tarieven:

5 euro voor een uur
10 euro voor drie uur
15 euro voor de hele dag

-advertenties-

-goede doel-