schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Kennemer Combinatie landskampioen 

 

In de Meesterklasse is de strijd om het landskampioenschap teams al in de voorlaatste ronde beslist. Opnieuw won Kennemer Combinatie Haarlem, ditmaal ruim met 1,5-8,5 van HMC Den Bosch en werd daardoor met de prachtige score van 15/8 onbereikbaar voor naaste concurrent IntelliMagic LSG Leiden. LSG speelde thuis enigszins teleurstellend met 5-5 gelijk tegen Zuid-Limburg en LSG deelt nu met 12/8 de tweede plaats met Apeldoorn dat met 5,5-4,5 won van Groninger Combinatie. Hieronder volgen de prachtige combinatieve eindspelen van Liam Vrolijk (Kennemer C) en Thomas Beerdsen (Apeldoorn).  

In klasse 2B van het Zoetermeerse Promotie staat het uitgespeelde Amsterdam Berserkers bovenaan met 10/8. Maar de grootste kans op het kampioenschap hebben Spijkenisse en Philidor Leiden met 9/7 die beide nog een wedstrijd moeten spelen. Hierna volgt Promotie met 8/7 dat een vrije ronde had. Zelfs met deze prachtige score is het nog niet eens zeker om in deze klasse te blijven spelen, het blijft spannend tot en met de laatste wedstrijd!

In klasse 3D won het Zoetermeerse Botwinnik van de nog ongeslagen leider DSC2 Delft met 3,5-4,5. Deze prachtige prestatie bracht Botwinnik op de vierde plaats met 7/7. Rijswijk profiteerde van de misstap van DSC2 Delft en staat nu alleen op kop met 12/7. Ook Botwinnik is nog niet helemaal veilig, want het is dringen in de middenmoot met 4 teams die 6 punten scoorden.

                  

                                        Na Df3                                                               na Tc3
LiamV mrt2024 Beerdsen 2e nrt 2024

 

Liam Vrolijk (Kennemer Combinatie) – Jeroen Bosch 1-0. Na g6 gaat Liam dreigend naar voren: fxg6 Pxg6; Dd5 De7; en nu de krachtzet Lxf6 Txf6; Txf6 en 1-0, want na Dxf6 of? wint wit door e7 met schaak door de dame!

Joost Wempe – Thomas Beerdsen (Apeldoorn) 0-1. Na Tc3 komt Thomas gevaarlijk in de aanval met Kh5; Txc5 Te3!; Tg2, maar dat helpt niet tegen Th4. Mat!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-