bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: De Sprinter op 11 mei 2023  

 

Bridgeclub De Sprinter, https://22026.bridge.nl, meer dan 50 leden, speelt wekelijks op donderdagavond in eetcafé Meerzicht, Albrandswaard 1, Zoetermeer. Op donderdag 11 mei 2023 speelden 40 leden (10 tafels) mee. De beste scores in de A-lijn behaalden die avond Ank Roos & Maurits Storm (56,25%), gevolgd door Winny Buning & Henk van Dijk (53,65%) en Edith Heerma van Voss & Elly Storm (52,60%). Op spel 15 was het in ieder geval lastig bieden, en slechts aan één tafel werd een manche geboden en voor 100% gemaakt: 3SA C!, door de winnaars van de avond Ank Roos en Maurits Storm.

Spel 15 Zuid/NZ

Sprinter mei 23

Biedverloop bij Prof Jack, die nogal behoudend bood en nergens de grenzen overschreed: Na 2x pas, opende Noord de bieding met 1 schoppen, Oost pas, Zuid 1SA, maar met 10 punten zal soms ook wel 2SA worden geboden. De tegenstanders zullen na 1SA wellicht wel eens 2 klaveren proberen, maar Jack paste in alle gevallen, waarna ook Noord paste op 1SA en ook op 2SA en in de praktijk zou Noord best wel eens 3SA kunnen proberen, zoals de winnaars dat deden!

Spelverloop

En de winnaars kregen met hun risicovol bod weer eens helemaal gelijk want West kwam op met klavervijf, in het algemeen prima, maar hier in dit geval zo’n beetje de slechtst denkbare uitkomst! Want de boer in Noord houdt, en Zuid behoudt nog de aas als stopper en kan nu ruiten gaan ontwikkelen. Oost kan na ruitenaas weer terugkomen met klaver, zodat de stopper in Zuid verdwijnt, maar Zuid kan nu achter elkaar de resterende slagen maken: in totaal vijf schoppen, twee klaveren en drie ruiten, waardoor zelfs nog een overslag mogelijk was. Maar 3SA C (negen slagen) met dichte kaart is hier natuurlijk ook een prima resultaat!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-