bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Topintegraal bij SLB

 

SLB (Sweet Lake Bridgers) is een club van ongeveer 75 leden en heeft als speelavond de woensdagavond vanaf 19:45 in Eetcafé Meerzicht, Albrandswaard 1. Op 5 oktober werd aan 14 tafels (56 bridgers) de laatste ronde TopIntegraal gespeeld. Vaak speelt men in twee lijnen, maar die zijn samengevoegd bij Topintegraal.  De hoogste scores waren deze avond voor Trudy van Giessel & Jacqueline Wagemans met 66,38%, gevolgd door Nicole de Wilde & Martin de Wilde met 65,85% en Rob van den Bos & Ruud Kamphuis met 64,78%. Op onderstaand spel werd 4x 3SA+1 behaald, 5x 3SA C, en er waren verder vooral harten contracten: 2x 4hartenC, maar ook ging 4 harten eenmaal twee down.

N/N Spel 17 op 5 oktober 2022

SLB 5 10 22

Biedverloop: Bij Prof Jack pasten Noord en Oost en opende Zuid de bieding met 1 klaveren, West paste en Noord bood 1 harten (en in de praktijk van SLB ook wel 1SA) waarna Oost paste en Zuid met zijn goede hand en lange klaveren (drie honneurslagen en drie lengteslagen) de bieding beëindigde met 3SA.

Spelverloop: Als Zuid het eerst SA had geboden kwam West vaak met ruiten op, als Oost dan de aas inzet is de extra slag bij ruitenterugkomst (West zal heer toch wel hebben, maar nee) in wezen al gemaakt, want dan scoren NZ minstens twee ruitenslagen, zes klaverenslagen en twee schoppenslagen (= 10 slagen ofwel 3SA+1). Maar als Noord het eerst SA had geboden, kwam in de praktijk van SLB Oost vaak op met schoppen, NZ maakt dan de slag, en moet dan met ruiten terugkomen voor de extra (de tiende) slag, maar in de praktijk zijn kennelijk eerst ook wel de zes klaveren gemaakt, waarna de extra slag vaak niet meer lukt (en niet lukt volgens double dummy: het beste spel bij open kaart). Zo belangrijk is dan toch weer wie met wat uitkomt!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-advertenties-

-goede doel-