Zoetermeer kunstwerk meet and greet 1Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Meet & Greet.

Het kunstwerk Meet & Greet is gerealiseerd naar aanleiding van de renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van de drie basisscholen aan het Kerkenbos in de wijk Meerzicht in Zoetermeer. Het kunstwerk is geplaatst in 2011.
De kunstenares heeft, uitgaande van de speelsheid van kinderen, gekozen voor een humoristisch beeld van olifanten. Het thema is 'ontmoeten'. Het kunstwerk accentueert de zichtlijn tussen de drie scholen. Het is een speelse ontmoeting van twee rennende jonge olifanten. Ze lijken op elkaar af te rennen zonder te willen stoppen. In al hun enthousiasme struikelen ze bijna over hun eigen poten.

 

Marjolijn Mandersloot

Marjolijn Mandersloot werd geboren in Veldhoven (1959) en studeerde in 1988 af aan de Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven (tegenwoordig bekend als de Design Academy Eindhoven). Haar werk bestaat vooral uit diersculpturen, zoals deze olifanten, maar ook aapjes, honden, konijnen, leeuwen en ezels. Ze maakt de beeldhouwwerken samen met haar partner Hans van Wezel.
De sculpturen van Marjolein zijn vaak speels door een verrassende materiaalkeuze of grootte. Zij zet de kijker graag even op het verkeerde been, zie ik echt wat ik zie? Zo lijken de olifantjes gemaakt van gekreukt karton en lijken andere, zware bronzen beelden gemaakt van zacht rubber.

Het kunstwerk Meet & Greet is gemaakt van brons en is te vinden aan het Kerkenbos wandel-fietspad dat van de Voorweg tot basisschool De Regenboog loopt. De beelden zijn geplaatst in 2011.

 

Tekst: Rita Soutendijk
Video: Stefan Ramdharie
Foto: wikimedia commons

wegstapelplein

 

Hier vindt u het complete overzicht van alle straatnamen die op Zoetermeer actief aan bod zijn geweest. De straatnamen zijn gesorteerd per wijk zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden!

Overzicht straat in beeld

-goede doel-