20140527-18005

Musicalster René van Kooten zat vroeger zelf op de Prinses Amaliaschool, die toen nog Pins Clausschool heette, in Meerzicht. Hij was dan ook zeer verheugd dat de kinderen van de school zijn project uitkozen als goede doel voor de sponsorloop. René en zijn vrouw Tanya zullen in juni de Alpe d'Huez beklimmen in de strijd tegen kanker. Leerlingen van de Prinses Amaliaschool steunden zijn project door zich te laten sponsoren voor elk rondje dat om de school gelopen werd.

20140527-18001

20140527-18002

René van Kooten werd enthousiast onthaald in zijn 'oude' klasje en gelijk bestormd met vragen door de kinderen. Hij vertelde de leerlingen dat het best zwaar is om 6 keer de berg op en af te fietsen, per keer kost het ongeveer 2 uur. "Maar tijdens het fietsen krijg je zo ontzettend veel energie van alle aanmoedigingen langs de kant", zo vertelt René, "dat je als het ware de berg opgeduwd wordt!".

Tanya en René hebben al veel geoefend voor het fietsen, maar het blijft spannend. "Je weet pas of het trainen genoeg was als je er bent!", aldus Tanya. René doet nu voor de derde keer mee en kijkt erg uit naar het evenement: "Als je daar bent weet je weer waarvoor je het doet! We kennen zelf een aantal mensen met kanker en tijdens de beklimming zie je mensen fietsen of lopen met foto's van naasten bij zich. Door mee te doen aan de Alpe d'Huez heb ik het gevoel echt iets te kunnen betekenen in de strijd tegen kanker."

20140527-17992 20140527-17997

Groep 5 en 7 van de Amaliaschool vroegen René en Tanya het hemd van het lijf, maar daarna was het toch echt tijd om het bedrag bekend te maken wat opgehaald was met de sponsorloop. Nina en Feline reikten de cheque uit, waarop René voor het eerst die middag even een beetje stil werd. Er was namelijk maar liefst 1.000 euro opgehaald!

 

-advertenties-

-goede doel-