20140521 110159

In restaurant Hoeve Kromwijk bij het Westerpark laten prominente Zoetermeerders zich 12 uur lang opsluiten voor de actie: lock me up - free a girl. De Zoetermeerders gaan vrijwillig 12 uur lang een kooi in van 1 bij 2 meter, met slechts een kopje rijst en water om de dag door te komen. Zij voeren deze actie om meisjes te bevrijden uit de gedwongen prostitutie in India.

Dinsdag 20 mei begon de actie, woensdag namen Ron Verhaak en Charlotte Koppenol plaats in de hokjes, donderdag laat Hélène Ouwerkerk zich opsluiten, om vrijdag afgelost te worden door wethouder Mariëtte van Leeuwen.

Opa Ron Verhaak werd voor de actie opgesloten door zijn eigen kleinzoon Lian. Na de eerste 3 uur opsluiting mochten de deelnemers er even 5 minuten uit voor toiletbezoek. Ron was blij even zijn benen te kunnen strekken. "Laten we niet vergeten dat ik hier maar voor 12 uur in zit en weet dat ik er straks uit mag! Die meisjes waar we de actie voor voeren zitten altijd in deze kleine hokjes, komen nooit vrij en worden nog misbruikt ook!" Met dit in het achterhoofd weet Ron het zeker: hij gaat dit wel vol houden voor het goede doel: bevrijd de meisjes!

Veel Zoetermeerders komen langs om een donatie te doen op Hoeve Kromwijk, maar doneren via de website kan natuurlijk ook: www.freeagirl.nl/lockmeup/deelnemers/ron-verhaak

-advertenties-

-goede doel-