In Zoetermeer komt een tweede graffitiwand bij de skatebaan in het Vernède Sportpark. Dat besloot het college van burgemeester en wethouders. De gemeente kreeg van verschillende jongerengroepen onafhankelijk van elkaar het verzoek om een extra legale graffitiwand in Zoetermeer te plaatsen. De gemeente wees het Vernède sportpark aan als meest geschikte plek. Door de wand bij de skatebaan te plaatsen, gaat het niet ten koste van het groen in het park en gaan skaters en graffitiartiesten ‘samenwonen’.

Creativiteit

Wethouder Mariëtte van Leeuwen (Jeugd): ‘De reden om de graffitiwand te plaatsen in het Vernède sportpark in de wijk Driemanspolder is dat er op deze plek bij de skatebaan al veel graffiti uitingen zijn. En ook blijkt dat skaters en graffitiartiesten het prima met elkaar kunnen vinden. We hebben goede ervaringen met de eerste graffitiwand bij de fietstunnel bij het Boerhaavepad. Jongeren maken er graag gebruik van, zonder overlast voor andere bewoners. Op deze manier bieden we als gemeente diverse jeugdgroepen de ruimte om hun creativiteit te uiten, op plekken die daarvoor geschikt zijn.’

Donetsk grafitti 01

Foto van Andrew Butko

 

Bewonersavond

Bij het plaatsen van de wand is het niet alleen belangrijk dat de graffitiartiesten er met plezier gebruik van maken, maar ook dat de omwonenden en overige gebruikers van het park er geen last van hebben. Dat is de reden dat de gemeente alle belanghebbenden uitnodigt om samen de plaatsing van de muur, het onderhoud en de huisregels te bespreken. De bewonersavond is op dinsdag 28 mei van 19.00 tot 21.00 uur in 2B Home , Dr. J.W. Paltelaan 103, 2712 PT in Zoetermeer.

Aanmelden

Omwonenden en andere belanghebbenden zijn per brief uitgenodigd om de bewonersavond bij te wonen. Mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel bij de avond aanwezig willen zijn kunnen zich uiterlijk 27 mei aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 079-346 9001. Bij de aanmelding vraagt de gemeente naar een e-mailadres of woonadres, om een verslag van de avond na te sturen.

 

Film: een voorbeeld van illegaal grafiti langs de A12

 

-advertenties-

-goede doel-