20130516 14203

Kunstenaar Hetty Arens opent samen met wethouder Haring het wijkmuseum

De wijk Buytenwegh heeft sinds donderdag 16 mei een echt eigen museum! Wijkmuseum Het Metrum werd geopend door wethouder Hans Haring, die meteen na het doorknippen van het lint een rondleiding kreeg door de jonge kunstenaars die in het museum exposeren. Leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool de Watersnip hebben het hele jaar door workshops schilderen gevolgd en schilderden voor het wijkmuseum het thema: ‘het gezicht van Buytenwegh’.

20130516 14211 20130516 14216

In het wijkmuseum, een kleurige kubusvormige expositieruimte van plexiglas, zal de expositie regelmatig wisselen, zodat steeds een ander gezicht van de wijk wordt getoond. Hierdoor zal het wijkmuseum steeds meer gaan leven in de wijk.

20130516 14196Wijkmuseum Het Metrum is een ontwerp van kunstenaar Hetty Arens, die het project maakte in opdracht van Terra Art projects. Hetty Arens: “Door het gebruik van lichtgekleurd doorzichtig kunststof is de kubus steeds anders, afhankelijk van de lichtval. Bij mooi zonnig weer wordt zelfs een heel mozaïek geprojecteerd op de grond!”

De kubus is ook zeer sterk, hetzelfde materiaal kunststof wordt ook door banken gebruikt en is daardoor bestand tegen weer en wind. Rondom het wijkmuseum zijn de muren opgevrolijkt met muurschilderingen, geïnspireerd op de tekeningen van de kinderen uit de wijk.

Lees hier meer informatie over het Metrum in ons eerdere artikel:

www.zoetermeeractief.nl/wijkmuseum-het-metrum

 

Zie ons evenementen overzicht

Overzicht sportevenementen

Alle cursussen voor u op een rij

De lijst met alle exposities

-advertenties-

-goede doel-