image003

De Koningin Wilhelminaschool in Zoetermeer mag zich vanaf nu een Gezonde School noemen. Als derde van de 250 basisscholen in de regio behaalde de school het landelijk Vignet Gezonde School. Dit is een landelijke erkenning voor scholen die zich structureel inspannen om de gezondheid van leerlingen te verbeteren. Gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.

image001De school ontving de plaquette van het Vignet Gezonde School op 13 juni uit handen van Mariëtte van Leeuwen wethouder Jeugd, Sport en Onderwijs in Zoetermeer. De kinderen en ouders deden een bewegingsspel gezamenlijk op het schoolplein onder de enthousiaste leiding van juf Mirjam de Waard. Uiteraard kregen de leerlingen een gezonde traktatie.

De Koningin Wilhelminaschool krijgt het Vignet Gezonde School voor het thema Sport en Bewegen. De school besteedt hier structureel aandacht aan door (bewegings)lessen, door ouders erbij te betrekken, de inrichting en het gebruik van het beweegvriendelijke en uitdagende schoolplein, gezonde traktaties en fruitdagen. De activiteiten zijn niet eenmalig, maar worden voor meerdere jaren ingepast in het schoolprogramma en opgenomen in het schoolontwikkelingsplan.

De GGD Zuid-Holland West ondersteunde de school bij het behalen van het Vignet Gezonde School. Ook de gemeente onderschrijft en ondersteunt de werkwijze Gezonde School. Het Vignet is een stimulans om door te gaan.

 

-advertenties-

-goede doel-