20130610 15150Zoetermeer ontvangt Koning Willem-Alexander en Koningin Màxima op vrijdag 21 juni om 16.20 uur met een half uur durend sprankelend programma. Dankzij de medewerking van heel veel Zoetermeerders laat de stad aan het Koninklijk paar zien hoe creatief en actief Zoetermeer is. Burgemeester Aptroot verheugt zich samen met de hele gemeente op het bezoek en is blij dat het programma vanaf vandaag openbaar is: “Ik ben trots op ons programma en nodig alle bewoners uit om vrijdag naar de Markt te komen. “

Het Koninklijk paar had al aangegeven zoveel mogelijk Zoetermeerders te willen zien, geen ontvangst op het Stadhuis met een select groepje mensen, maar een feest op de pleinen van de stad waar veel mensen bij kunnen zijn. Zien en gezien worden, daar gaat het om.

Het Koninklijk paar wordt op Oostwaarts op de hoogte van het Stadstheater ontvangen door de Commissaris van de Koning, de heer Fransen. Burgemeester Charlie Aptroot is gastheer en begeleidt de Koning en de Koningin na aankomst via het Stadhuisplein naar de Markt . Op de Markt zijn demonstraties en activiteiten georganiseerd waarmee het paar te zien krijgt hoe leuk Zoetermeer is. Langs de route en op de Markt is iedereen welkom om het koningspaar te begroeten.

Tijdens de looproute geven 30 leerlingen van het Stedelijk College een Ipad-act en bieden hiermee een impressie van de stad. Daarna opent Circus Nevermind het Marktplein. Op dit plein staan demonstraties van de Big Five. Op de Dobbe varen zeilbootjes, kano’s en een oranje Drakenboot. De finale act wordt gepresenteerd door tientallen vertegenwoordigers van Zoetermeerse organisaties, stichtingen en verenigingen die hiermee laten zien aan wat voor overvloed aan activiteiten Zoetermeer biedt. Musicalster en Zoetermeerder Rene van Kooten zingt tussen al deze vertegenwoordigers een prachtig lied voor het Koningspaar.

Heel veel Zoetermeerders en Zoetermeerse verenigingen en organisaties hebben enthousiast gereageerd op de vraag of ze mee wilden doen aan het programma. Burgemeester Aptroot: "Overal kregen we een volmondig ja! te horen op de vraag of er interesse was om mee te doen met het programma. Iedereen wil er echt heel graag bij zijn, het programma had zonder moeite 10 keer langer kunnen duren."

Nadat het Koninklijk paar is vertrokken wordt de Markt opengesteld voor iedereen. Het feest gaat dan nog even door en de aanwezige Zoetermeerders kunnen deelnemen aan de demo’s van de leisurebedrijven op de Markt en genieten van een hapje en drankje.

De gemeente heeft €60.000,- uitgetrokken voor het feest. “Dit is weinig in vergelijking met andere steden”, aldus burgemeester Aptroot, “maar wij zijn creatief en denken met dit budget goed uit te komen. Daarbij zijn veel van de versieringen die nu worden aangeschaft meerdere malen te gebruiken.”

 

Kijk hier voor het volledige programma van deze dag: Programma bezoek Koninklijk Paar

-advertenties-

-goede doel-