maxima-alexander-c-Holger-MotzkauProgramma 21 juni 16.20 – 16.50

Zoals bekend bezoekt het Koningspaar in mei en juni van dit jaar alle provincies van Nederland. Per dag worden twee provincies bezocht. Naast de hoofdsteden komen ook enkele andere plaatsen in de provincies aan bod. Op vrijdag 21 juni zal het Koningspaar in de ochtend provincie Zeeland en in de middag provincie Zuid-Holland bezoeken.

In overleg met de Provincie Zuid-Holland en het Hof is het volgende programma opgesteld:

15:00 – 16:15 uur
In afwachting van het Koningspaar klinkt er vrolijke Nederlandse muziek uit de boxen over de gehele route en op de Markt. Daarnaast vermaakt het Zoetermeerse circus Nevermind de mensen met hun circusactiviteiten op en langs de route.

16:20 – 16:30 uur                                           
Het Koningspaar en hun gevolg lopen door het Stadshart, via het Stadhuisplein naar de Markt. Onderweg zingt een Zoetermeers koor hen toe en speelt een Bandoneon. Op het Stadhuisplein wordt een ledscherm geplaatst, zodat inwoners ook daar kunnen meegenieten van de activiteiten op de Markt.

16.30 – 16.34 uur Ipad-act met jongeren
Aan het einde van de looproute aan het Zuidwaarts wordt het Koningspaar welkom geheten door 30 jongeren van het Stedelijk College. Op innovatieve wijze maakt het Koninklijk paar kennis met deze en andere jongeren in de stad door middel van een Ipad-act.  Daarnaast presenteren deze jongeren een korte impressie van de stad.

 

16:34 – 16:47 uur Presentaties van de Big Five
Het oranje ‘WIJ’ gevoel is zichtbaar, hoorbaar en voelbaar door het enthousiaste publiek, de demonstraties van de Big Five op Markt, oranje aankleding op de flats en rood, wit, blauwe banen op het Stadhuis.

SilverDome; demonstratie curling, ijshockey en kunstschaatsen door Zoetermeerse kunstschaatskampioen op een kleine kunststofijsbaan.

Ayersrock; met uitgebreide klimdemonstraties op een mobiele klimtoren en abseilen door professionals.

Burggolf; golfpro’s slaan vanaf de Markt (drijvende) golfballen met oranje parachute in het water.

Dutch Water Dreams; geeft demonstraties van raften en kajakken op de Dobbe. De brandweer spuit met een krachtige straal tegen de rafts om het spectaculaire effect van wildwatervaren levensecht weer te geven.

SnowWorld; richt een complete sneeuwheuvel in met sneeuw uit de sneeuwhal. Op de heuvel zijn demonstraties van tuben en skiën.

 

Op de Grote Dobbe varen zeilbootjes, kano’s en een kleurrijke oranje drakenboot, waarmee de Zoetermeerseplas en het recreatiegebied Noord Aa worden verbeeld in het hart van de stad.

16:47 – 16:52 uur Finale act
Het Koninklijk paar neemt plaats op de speciale Koninklijke socialsofa genaamd ‘Ariane’ om de finale act te bekijken. De inwoners/vertegenwoordigers van Zoetermeerse stichtingen, verenigingen en scholen presenteren de overvloed aan Zoetermeerse voorzieningen op een tribune met een naambord. Op een bepaald teken draaien ze alle borden om en ontstaat de Nederlandse vlag. Dan gaan er een aantal borden uit elkaar en staat de Zoetermeerse musicalster René van Kooten op in het midden van de vlag en zingt een prachtig lied.

16:52 – 16:55 uur
Burgemeester Aptroot neemt afscheid van het Koninklijk paar. Backstage krijgt het Koninklijk paar een leisurecheque aangeboden namens de Zoetermeerse leisurebedrijven. Dit zijn vrijkaartjes die het Koninklijk paar beschikbaar kan stellen aan jongeren in Nederland die iets extra’s verdienen.

 

Informatie over het bezoek van het Koningspaar is te vinden op www.zoetermeer.nl/koningspaar

-advertenties-

-goede doel-