20130607 15037

Ook burgemeester Aptroot en wethouder Patrick Domburg waren aanwezig en genoten samen met alle genodigden van het zonnetje op het nieuwe terras.

20130607 15031Het Wegstapelplein is klaar. Dit is het eerste project dat is voltooid binnen de Visie Binnenstad 2030, waarmee de gemeente inzet op een sfeervolle, bruisende Zoetermeerse binnenstad. Vrijdag 7 juni werd het plein officieel geopend door wethouder Bé Emmens.

Wethouder Emmens: “Dit is pas de eerste stap in de investeringen in het Stadshart, we gaan de komende tijd door met verbeteringen en plannen voor de binnenstad! “ Omdat een terras er in de eerste plaats voor bedoeld is om lekker te genieten van het weer en wat te drinken hield de wethouder de toespraak kort en werd gelijk na de opening het terras ingewijd.

Vanaf 7 juni zijn er op het Wegstapelplein mogelijkheden voor terrassen of kleinschalige activiteiten. Het vernieuwde Wegstapelplein kwam tot stand samen met de enthousiaste ondernemers rond dit plein.

Er volgen meer verbeteringen in de binnenstad. In de tweede helft van dit jaar volgt de aanleg van de rondloop van de Culturele As rond de Grote Dobbeplas. Deze rondloop zorgt voor een goede verbinding tussen Stadshart en Dorpsstraat. Ook staat voor het einde van dit jaar het dynamisch parkeerverwijssysteem rond de Dorpsstraat in de planning. Deze wijst automobilisten vanaf de hoofdwegen op de beschikbare parkeerplekken rondom de Dorpsstraat.

20130607 15034 20130607 15027

-advertenties-

-goede doel-