blauw-zwaailichtBrandweer en politie geven op dinsdag 15 juli 2014 van 19.00 tot 21.00 uur in samenwerking met Palet Welzijn en de bewonerscommissie Petuniatuin voorlichting aan bewoners in de wijk Seghwaert en Noordhove. Deze voorlichting wordt gegeven in het Dienstencentrum Petuniatuin 7a in Zoetermeer (ingang aan de Parkdreef). De brandweer maakt inwoners in het kader van brandveiligheid bewust van hun eigen gedrag en van de gevaren van brand in en rond de eigen woning. De wijkagent informeert de bewoners over het beveiligen van hun woning. De bewonerscommissie Petuniatuin heeft het initiatief genomen voor deze informatieavond.

Bij iedereen kan brand uitbreken. De brandweer maakt inwoners bewust van brandgevaarlijke situaties in en om huis en vertelt wat zij zelf kunnen doen om brand te voorkomen. Een medewerker van Brandweer Haaglanden legt uit hoe inwoners brandveiliger kunnen leven en wijst hen op de verantwoordelijkheid die ze zelf hierin hebben. Tijdens de bijeenkomst is er vooral aandacht voor de huiselijke bezigheden. Denk daarbij aan de volgende risico’s: niet schoongemaakte filters in de wasdroger, het niet helemaal uitrollen van het snoer van de stofzuiger, roken in bed en de TV op stand-by laten staan. Uiteraard wordt daarbij verteld wat te doen om de brand te voorkomen, wat te doen bij brand (bijvoorbeeld bij ‘vlam in de pan’), hoe te handelen bij brandwonden, hoe veilig te vluchten en te alarmeren. Ook is er de mogelijkheid om een gratis huisbezoek af te spreken. Tijdens zo’n huisbezoek wordt samen met de bewoner gekeken naar de brandveiligheid in de woning (zoals aanwezigheid rookmelders, juiste gebruik elektrische apparaten).

De politie werkt samen met partners en inwoners aan de veiligheid in uw wijk. Een risico vormen bijvoorbeeld hennepkwekerijen, hier kan gemakkelijk brand ontstaan. Vermoedt u de aanwezigheid van een hennepkwekerij in uw omgeving? Twijfel niet en bel de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via stichting Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Een woninginbraak heeft een grote impact op het slachtoffer. De aanpak hiervan staat dan ook hoog op de prioriteitenlijst van de politie. En niet zonder succes. De inbraken daalde in Zoetermeer het afgelopen jaar met 17 %. Als bewoner heeft u een belangrijke rol bij de aanpak van woninginbraken, door uw eigen woning goed te beveiligingen en door een oogje in het zeil te houden in de buurt. Oplettende bewoners kunnen veel inbraken voorkomen. Meld verdachte situaties altijd bij de politie. De meeste inbrekers worden aangehouden na tips van oplettende burgers! Ziet u iets verdachts? Bel altijd 112.

Palet Welzijn biedt een kleurrijk palet aan activiteiten, diensten en ondersteuning om op eigen kracht mee te doen in de samenleving, in een netwerk van buren, familie of vrienden. Palet Welzijn biedt daarbij de juiste ondersteuning op maat. Palet Welzijn werkt veel samen met burgers, andere maatschappelijke organisaties en gemeenten. Wilt u meer informatie over Palet Welzijn? Dan kunt u contact opnemen op 0800-935 945 6 (gratis) of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-