20130704 15955

Het Festival 'Klassiek op het Water' werd donderdagavond afgesloten met een groot klassiek concert. Het podium van de muzikanten was half boven het water van de Dobbe gebouwd zodat de muzikanten letterlijk op het water speelden.

CKC - Klassiek op het Water Woensdag en donderdag hebben 2000 leerlingen van 30 basisscholen tijdens het festival 'Klassiek op het Water' in het CKC genoten van klassieke muziek. Er was grote belangstelling voor de workshops Muziekavontuur, Harp en Viool. Tijdens de voorstelling ‘De Opera’ en het ‘Klarinetconcert’ deden de leerlingen enthousiast mee.


Het weer had beter gekund voor een openluchtconcert, maar organisator Margreet van Driel was er blij mee: "Vorig jaar moest het concert nog afgelast worden vanwege het zeer slechte weer en hevige onweer, maar vanavond kunnen we heerlijk genieten van een prachtig klassiek concert!" Voor dekentjes was gezorgd, dus toeschouwers die het een beetje koud kregen konden plaats nemen onder een dekentje om weer een beetje op te warmen.

Burgemeester Aptroot opende het concert met de uitreiking van de prijzen van de kleurwedstrijd. In elke leeftijdsklasse (4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar) werden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars van de eerste plaats mochten op het podium hun prijs in ontvangst komen nemen. 20130704 15920
20130704 15942 20130704 15948
Veel belangstelling voor het concert Edwin Rutte vertelt, met begeleiding van het orkest

Na de prijsuitreiking ging het concert echt van start met het sprookje 'De nachtegaal'. Edwin Rutte vertelde het sprookje, waarbij hij begeleid werd door het orkest. Ook waren er optredens van de Jonge Talenten van het CKC en het ensemble Solisten van het Residentie Orkest.

 

Vandaag, vrijdag 5 juli, start op het Marktplein alweer het volgende Festival: Culinair Zoetermeer. Tot en met zondag kunt u bij de vele terrasjes en restaurants plaats nemen en u laten verrassen door culinaire hoogstandjes. Een spatje regen is geen probleem, dan kunt u plaats nemen op het binnenplein onder de metershoge 'paraplu'.

 

-advertenties-

-goede doel-