2095 16304-HIRES-arditoDe Zoetermeerse festivalweek is vijf dagen lang genieten van culinaire hoogstandjes en klassieke muziek. Vanaf woensdag 3 juli start het tweedaagse festival Klassiek op het Water. Vervolgens is het vrijdagavond 5 juli de beurt aan het Sportgala. En zal de Festivalweek afgesloten worden met drie dagen lang culinair genieten op het meest gastvrije festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer van vrijdag 5 juli t/m zondag 7 juli.  Niemand hoeft thuis te blijven, de Festivalweek is voor iedereen en bovendien gratis toegankelijk!

 

Klassiek op het Water 3 & 4 juli:

‘Een geweldige kennismaking met klassiek muziek!’

Dit tweedaagse festival vindt voor de vierde keer plaats in het CKC, bij culturele instellingen en op de Markt in Zoetermeer. Naast het ondertussen welbekende scholenprogramma is er tevens een middagprogramma en wordt het festival traditioneel afgesloten op donderdagavond met een prachtig avondprogramma aan de Dobbe.

 

Middagprogramma 3 juli (diverse locaties)

12.30- 14.00 uur      Lunchconcert in de Oude Kerk verzorgd door Stichting “Concerten Oude Kerk Zoetermeer”  (GRATIS)

13.00 -14.30 uur & 15.00 -16.30 uur

Workshop Schilderen en tekenen op muziek van Peter en de Wolf voor kinderen en ouders verzorgd door Ateliers 1819 (GRATIS, inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

13.00 -18.00 uur      Open lessen/podium CKC en gratis proeflessen. Aanmelden niet nodig. Info www.ckc-zoetermeer.nl

13.00 –16.30 uur      Vaartochten met live Klassieke Muziek, door stichting Rondvaartboot Zoetermeer i.s.m. het CKC. (kosten en tijden op www.rondvaartzoetermeer.nl)


Avondprogramma 4 juli (Markt, Gratis)

Om 19.00 uur opent het festival met het klassieke sprookje De Nachtegaal van Theo Loevendie. Niemand minder dan Edwin Rutten, bekend van de film van Ome Willem, speelt als verteller de hoofdrol in deze prachtige kindervoorstelling samen met de Solisten van het Residentie Orkest. Vervolgens treden de toptalenten van het CKC op met een aantal prachtige composities. Als afsluiting de Solisten van het Residentie Orkest. Het programma van het ensemble bestaat uit Ouverture Ruslan und Lyudmilla, Ouverture La Forza del Destino en delen uit het Zwanenmeer. Info: www.promotiezoetermeer.nl/evenementen

Sportgala Zoetermeer 5 juli: 

“Wie wordt de  Zoetermeerse Sportman, -vrouw, - ploeg & - talent van 2012?”

Nieuwsgierig wie de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en het Sporttalent van 2012 wordt? Kom op vrijdagavond naar de Markt! Tijdens festival Culinair Zoetermeer worden de Zoetermeerse sportkampioenen feestelijk gehuldigd. Sporthuldigingen worden afgewisseld met muziek en (lokaal) sportentertainment.

Bodega Norton Culinair Zoetermeer 5 t/m 7 juli:

culinair-terras“Volop genieten en culinair verrast worden!”

Laat u verrassen door wat Zoetermeer te bieden heeft op culinair gebied! Breng een bezoek aan het grootste overdekte buitenrestaurant van de regio. Een kleine 1000 m2 overkapt terras, verdeeld over 6 grote paviljoens en het Centraal Terras met de Perfect Sky (reuze parasol), biedt voldoende zit- en sta gelegenheid!  Maak kennis met de elf restaurants en hun keukens door het proeven van mooie wijn & spijs combinaties en geniet van een mooi podiumprogramma.  www.culinairzoetermeer.nl

 

De organisatie van de Festivalweek is in handen van stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-