Tichelberg2De jaarwisseling is in Zoetermeer relatief rustig en veilig verlopen. Voor deze Oud&nieuw van 2014 naar 2015 waren door de gemeente vooraf veel voorbereidingen getroffen om vernielingen tegen te gaan, zoals het afsluiten van prullenbakken en de inzet van extra beveiligers en vele vrijwilligers.

58 aanhoudingen tegen 188 vorig jaar

De politie Zoetermeer is veel minder vaak in actie gekomen dan vorig jaar. Dit keer waren er 58 aanhoudingen en incidenten, tegenover 188 keer in 2013/2014. Burgemeester Aptroot geeft aan hier blij mee te zijn, maar 58 is nog teveel. “Oud en nieuw zou eigenlijk een feest moeten zijn waar iedereen van elkaar en van elkaars spullen afblijft. Ik hoop dat de dalende trend zich nu verder voortzet richting de 0.”

Uit de voorlopige cijfers blijkt dat de brandweer tijdens oud en nieuw zo’n zeventig keer uit heeft moeten rukken voor brandjes in de stad. Vanaf 16 uur ’s middags liep het aantal incidenten op tot ongeveer 21 uur. Een volgende piek lag op 1 januari tussen 01.00 en 02.00 uur.

Burgemeester Aptroot bedankte vanmorgen om 7 uur iedereen via een bericht op facebook: “ mijn dienst zit erop. Vannacht op pad met politie. Dankzij politie, brandweer, WAS (wijk en agent samen) ambulancemedewerkers, rolmodellen, buurtvaders, team handhaving, jeugdwerk, private beveiligers, vrijwilligers en vele positieve inwoners van Zoetermeer is het een relatief rustige en veilige jaarwisseling geworden. Zo hoort het. Bedankt professionals en vrijwilligers.”

 Ch. Aptroot  

07.00 uur thuis, vannacht op pad met politie. Dankzij vrijwilligers en professionals relatief rustige jaarwisseling. Dank voor grote inzet.

Lees in ons Oud&nieuw dossier:

brand-tichelberg-foto-update

samen-op-pad-voor-een-veilige-wijk

middelbrand-bij-real

vlammen-in-de-nacht

 

In de loop van januari wordt bekend voor hoeveel schade er tijdens de jaarwisseling in Zoetermeer is aangericht aan gemeentelijke eigendommen.

-advertenties-

-goede doel-