Poezieweek poster wit 200De Poëzieweek 2014 staat dit jaar in het teken van het thema 'verwondering'. De week start op donderdag 30 januari met de Nationale Gedichtendag. Bibliotheek Zoetermeer doet mee door tussen 13.00 en 15.00 uur gedichten uit te delen in de Hoofdbibliotheek aan het Stadhuisplein. De gedichten zijn geschreven door dichters uit de Werkgroep Poëzie die elke maand bijeen komen in de bibliotheek om elkaars werk te bespreken. De Zoetermeerse dichters lieten zich inspireren door het thema verwondering. Een aantal van hen zal om 13.30 en om 14.30 voordragen uit eigen werk.

Verder worden Zoetermeerders die graag gedichten schrijven en nieuwsgierig zijn naar feedback op hun werk, uitgenodigd om op deze dag onder vermelding van naam en e-mailadres een gedicht te deponeren in de gedichtenbus. Het thema voor deze gedichten is vrij. De ingeleverde gedichten worden door de poëziewerkgroep beoordeeld op grond van hun originaliteit. De makers van de meest originele gedichten worden uitgenodigd voor een bijeenkomst van de werkgroep, met misschien een inspirerende samenwerking tot gevolg.

Bij de boekwinkel krijgt u het Poëziegeschenk cadeau van uw boekwinkel bij aankoop van ten minste € 12,50 aan poëzie tijdens de Poëzieweek (30-1-2014 t/m 5-2-2014). Het Poëziegeschenk 'Buiten Beeld' is dit jaar geschreven door de dichter K. Schippers.

Geschenk Buiten-beeld 250

-advertenties-

-goede doel-