20140117-9407

Directeur John Vonk, samen met Anneke Toet en Marianne Berkhuijsen van Stichting Missahoe Wonder

De leerlingen van basisschool ’t Schrijverke hebben zich tijdens de kerstactie hard ingezet om geld in te zamelen voor een goed doel in Afrika. Directeur John Vonk: “We vinden het belangrijk dat de kinderen ook leren dat armoede bestaat. Door zelf geld in te zamelen voor arme kinderen in Afrika worden de kinderen zich er bewust van dat het niet overal zo goed gaat als hier. En tegelijkertijd kunnen ze ook iets doen om te helpen!”

20140117-9408Dit jaar steunt ’t Schrijverke het project van Stichting Missahoe Wonder. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het project in het Ghanese dorp Kpando, daar bouwt men een weeshuis voor 200 kinderen. Het geld zal worden gebruikt voor het levensonderhoud van wezen, de bouw van een toiletgebouw en het bekostigen van de studie van 1 van de kinderen uit het weeshuis die inmiddels studeert in de hoofdstad Accra. Tijdens de kerstmarkt was ook de wereldwinkel aanwezig zijn met een standje en een deel van deze non-food opbrengst is ook naar dit project gegaan. De totale opbrengst is € 925,= geworden.

De vrijwilligers van Stichting Missahoe Wonder gaan elk jaar zelf op bezoek in Ghana om te kijken hoe het weeshuis er voor staat. De stichting is ook genoemd naar het weeshuis Missahoe in Kpando. Marianne Berkhuijsen van de stichting vertelt: “Wonder is de naam van een 1-jarig jongetje met HIV, dat stierf toen we voor de eerste maal het weeshuis bezochten. Voor hem konden we niets doen, maar zijn naam leeft voort in de naam van de Stichting en brengt zo toch veel positiefs met zich mee. Al het geld dat binnen komt gaat ook echt naar de weeskinderen! Onze reis naar Afrika, verblijfkosten en alle administratieve onkosten betalen we zelf!” Er wordt steeds in etappes gebouwd aan de school en het weeshuis. Wat nu het hardste nodig is, is een nieuw toiletgebouw voor de kinderen op de school.

-advertenties-

-goede doel-