CKC Zoetermeer 2Onlangs lanceerde het CKC de goedkoopste muzieklessen voor kinderen in Zoetermeer. Na het introduceren stroomden de aanmeldingen binnen en inmiddels hebben al bijna 90 kinderen tussen de 6 en 8 jaar hun eerste muzieklessen mogen ervaren.

“Een klein beetje spannend, maar vooral leuk!”. Zo omschreven de kinderen de eerste muziekles. Voor veel kinderen was het de eerste kennismaking met een muziekinstrument. Na een uur vol leerzaam samenspel trakteerden leerlingen én ouders juf Esther met een staande ovatie. Op naar de volgende les!

Het leerorkest

Bij deze goedkope muziekcursus krijgen de kinderen les in een leerorkest. “Door samen muziek te maken ontwikkelen kinderen vaardigheden als samenwerken en naar elkaar luisteren. Daarnaast is samen spelen gewoonweg veel leuker. Het stimuleert dus enorm”, aldus Esther Klaassens die de leerorkesten leidt. Begin januari zijn twee leerorkesten van start gegaan en inmiddels is er een wachtlijst voor de volgende, nog te ontwikkelen, reeks goedkope muzieklessen.

Voor € 9,75 per maand kunnen kinderen les krijgen in gitaar, keyboard, harp, cello, klarinet en viool. Met deze goedkope, klassikale cursussen speelt het CKC in op de groeiende vraag naar goedkope beginnerslessen voor kinderen.

-advertenties-

-goede doel-