vuurwerkafval2De afgelopen jaarwisseling leverde opnieuw een lager schadebedrag op aan gemeentelijke eigendommen in Zoetermeer. De totale schade is € 99.400,-. Ondanks de afname van het schadebedrag, is iedere schade er één te veel.

Wethouder Patrick van Domburg: “Ik ben blij met de afname van de schade aan de stad. Het blijft echter bedroevend dat sommigen zoveel vernielen in een korte periode niet alleen aan gemeentelijke eigendommen, maar ook aan de persoonlijke eigendommen van de inwoners.

We moeten er aan werken de schade verder terug te dringen en de mogelijkheden bekijken om overlast en risico’s van vuurwerk verder aan te pakken.”

Totale schade

Ten opzichte van vorig jaar is de totale schade met 27% afgenomen (€ 36.450,-). De grootste schadepost dit jaar was, ondanks dat het schadebedrag hiervan (ook) met 27% is afgenomen, de afvalbakken met € 24.170,-. Op de tweede plaats komt met € 17.000,- de schade aan scholen, gevolgd door verharding/ asfalt met € 14.650,-.

Schade per wijk

De wijk met de meeste schade is Buytenwegh De Leyens met € 25.750,-. Seghwaert Noordhove staat op de tweede plaats met € 21.700,- gevolgd door Rokkeveen en Centrum. In deze wijken bedroeg de schade elk rond de € 13.000,-.

Het verloop van de jaarwisseling wordt binnenkort geëvalueerd en de uitkomsten hiervan dienen als input voor het plan van het volgende jaar.

-advertenties-

-goede doel-