koekjes1-300x200De marktkooplieden van de Boerenmarkt, tot voor kort gevestigd aan de Pilatusdam, willen met de Boerenmarkt staan bij het winkelcentrum ‘De Vijverhoek’ te Zoetermeer.

Tijdens het begrotingsdebat in november 2013 is aangegeven dat op korte termijn wordt uitgezocht hoe in overleg met de marktkooplieden een locatie nabij winkelcentrum Vijverhoek gerealiseerd kan worden.

Het bestemmingsplan ‘Driemanspolder van Leeuwenhoeklaan’ voorziet op dit moment nog niet in de komst van een Boerenmarkt. Om dit initiatief toch nu al mogelijk te maken staat het college toe dat deze Boerenmarkt tijdelijk, bij wijze van proef, iedere donderdag nabij het winkelcentrum ‘De Vijverhoek’ plaatsvindt. De gewenste locatie bevindt zich in de tussenruimte nabij het winkelcentrum en het vispaviljoen.

De winkeliers van De Vijverhoek zijn blij met de wekelijkse komst van de boerenmarkt. De biologische Boerenmarkt bestaat op dit moment uit vier marktkooplieden (een slager, een marktkoopman met zuivelproducten, een bakker en een groenteman).

 

 

-advertenties-

-goede doel-