meve-bisnisBisnis, centrum voor arbeid en training voor mensen met een verstandelijke beperking en kledingbank MEVE! hebben een samenwerkingsverband gevonden.

Binnen Bisnis, zijn er verschillende afdelingen, industrie (daar worden verschillende werkzaamheden voor bedrijven, van montage tot inpakwerkzaamheden gedaan), keramiek (voor de verkoop van producten), houtbewerking (opdrachten voor klanten en verkoop) en sinds kort is dit centrum uitgebreid met een sorteercentrum voor de kledingbank, Met elkaar, voor elkaar!

De kledingbank zocht een oplossing voor het steeds groter groeiende aanbod van goed bruikbare, gebruikte kleding. Steeds meer mensen verkeren in financiële moeilijkheden en vinden de weg naar de kledingbank, om gratis kleding af te halen. Daardoor werd het steeds lastiger om de binnen gebrachte kleding te sorteren.

Bij Bisnis is er een ruimte speciaal ingericht voor de kledingbank, aan de ruime sorteer tafels wordt de binnen gebrachte kleding eerst beoordeeld of het echt bruikbare kleding is. Missen er geen knoopjes, zitten er geen gaten in? Dat soort kleding word gelijk apart gehouden om afgevoerd te worden naar een recycle bedrijf. Mocht de kleding niet helemaal schoon zijn, is er een wasmachine en droger aanwezig om te wassen. Hierna wordt de kleding keurig per soort (mannen, vrouwen, jongens, meisjes en baby’s) opgevouwen en in dozen verpakt. Vervolgens  wordt dit vervoerd naar de filialen van MEVE! aan het Belvedèrebos en het Van Duvenvoordepad, waar ze door de vrijwilligers in de winkels gehangen worden.

Proef positief

Er heeft een proef van enkele weken gelopen, daarin is gekeken naar de reactie van cliënten bij Bisnis op het aangeleverde werk, hoeveel uur werk dit met zich mee brengt en hoeveel begeleiding er op een eventuele sorteergroep nodig is. De reacties waren zeer positief, het enige probleem was dat men zich zorgen maakte of er wel genoeg kleding binnen zou komen voor een volwaardige groep. Daar is Bisnis ondertussen wel van overtuigd. De Kledingbank raakt bij steeds meer mensen bekend die graag hun gebruikte kleding aan een goed doel schenken.

Kleding inleveren

Inleveren van kleding kan bij Bisnis, Stephensonstraat 1 te Zoetermeer van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 15 uur. Cliënten staan voor u klaar om uw gebruikte, goed bruikbare kleding in ontvangst te nemen. Kijk voor meer informatie over de kledingbank op www.kledingbankzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-