20140107-9117

Wethouder Haring was dinsdagmorgen vroeg blij verrast dat de meeste fietsers hun verlichting tiptop in orde hadden. De wethouder deelde fietslichtjes uit aan de passerende fietsers bij Park Palenstein om hen te wijzen op het nieuwe fietspad dat nu open is.

20140107-9128Vanaf 7 januari kunnen fietsers weer rechtstreeks via een vrij liggend fietspad van de Osylaan naar de Du Meelaan / Van Doornenplantsoen. Het nieuwe fietspad is een van de nieuwe verbindingsroutes door Park Palenstein voor fietsers, brommers en voetgangers. Na openstelling verdwijnt het oude fietspad langs de Leidsewallenwetering. Op die plek komt een voetpad van de Leidsewallen tot aan de brug bij de Bordeauxstraat.

De nieuwe brug naar het Marseillepad ligt al klaar, de oude zal maandag 13 januari weggehaald worden. Als het weer goed blijft denkt de aannemer rond eind maart klaar te zijn met de aanleg van het park, daarna zal de beplanting volgen. In de zomer van dit jaar zal Park Palenstein helemaal gereed zijn voor gebruik.

Busbaan

Door de werkzaamheden in Park Palenstein is de busbaan vanaf 1 oktober afgesloten. De bussen reden (tijdelijk) een andere route. De nieuwe busbaan gaat eind januari /begin februari weer open. Deze busbaan is door aanleg van pollers alleen toegankelijk voor bussen en calamiteitenverkeer (brandweer, ambulance e.d.).

20140107-9116 20140107-9125

 

-advertenties-

-goede doel-