IMG 0097

Maandagavond 6 januari werd de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zoetermeer gehouden in de grote zaal van het Stadstheater. Het thema van de avond was bal masqué. Dit werd aan het publiek gepresenteerd door een klein maskertje op iedere stoel als kleine attentie. Het openingslied was dan ook bal masqué door een koor gekleed in Venetiaanse klederdracht.

In de nieuwjaarstoespraak die Aptroot gaf aan het begin van de avond, legde hij uit dat Almere nog van niets wist, maar dat Zoetermeer toch lekker ook een schaatsbaan zou bouwen op het Bleizoterrein. Daarnaast komt ook Adventureland op hetzelfde terrein.

IMG 0078 IMG 0097

De vrijwilligersorganisaties, niet bij name genoemd omdat dat er te veel zouden zijn aldus de burgemeester, werden bedankt voor de hulp die zij Zoetermeerders het afgelopen jaar hebben gegeven. Ook refereerde Aptroot aan de crisis die ook veel Zoetermeerders heeft getroffen: mensen die hun banen kwijt waren door de crisis probeerde hij een hart onder de riem te steken. Hij vertelde dat het college van Burgemeester en Wethouders er alles aan zal doen om banen te creëren in de stad. Hij zei dat deze inzet onverminderd door zou gaan ook na de verkiezingen in maart van dit jaar.

Aptroot noemde ook Edo Haan en Bé Emmens die na de verkiezingen niet meer terug zullen komen in het college. Hij bedankte beide wethouders voor hun inzet. Ook noemde de burgemeester nog dat Zoetermeer met 123.000 inwoners de derde grote stad is van Zuid-Holland. Iets waar hij best trots op is.

Na zijn toespraak trad er een keur aan Zoetermeerse talenten op, die het publiek vermaakten met zang, dans en toneelspel. Zo was er een optreden van de deelneemster aan het junior songfestival Tyra Wiertz (13 jaar), een dansvoorstelling van Cadenza en een dansgroep van het CKC. Verder speelde de band van het Picasso Lyceum en deed de zanggroep F7-Majeur een versie van het lied van Drs.P De zusters Karamazov.

IMG 0213 IMG 0133

Na afloop van de voorstelling was er een receptie met een drankje en een versnapering.

 

Nog meer foto's van de voorstelling kunt u hier vinden: foto-albums/nieuwjaarsvoorstelling-2014

-advertenties-

-goede doel-